Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου του Σχεδίου Β

Ανοιχτή Συγκέντρωση Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην πόλη

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή Συγκέντρωση Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην πόλη

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελευθερίας έκφρασης και των δημόσιων χώρων, την Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 7 μμ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (Πλ. Πατριάρχου) και καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, οι συλλογικότητες, κάθε δημοκράτης που ανησυχεί με τις εξελίξεις στην πόλη μας.

Ζούμε μια ιδιαίτερη κατάσταση στην πόλη μας. Με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο έργο μεγάλης κλίμακας ο Δήμος μας έχει στοχοποιηθεί και δέχεται καθημερινά την πίεση ομάδων που προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας την άποψή τους. Το έργο είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ και η άποψη είναι η επιβολή άκρας σιωπής για τις συνέπειες που θα δεχτεί η πόλη και οι κάτοικοί της.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, το κέντρο της πόλης έχει υποστεί μια ιδιότυπη κατάληψη από δήθεν οπαδούς που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται σε συλλογικότητες, να βανδαλίζουν δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια και χώρους, να ασχημονούν σε εθνικές επετείους, να απειλούν και να προπηλακίζουν αιρετούς και εργαζόμενους, να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους κατοίκους.

Η Δημοτική Αρχή έχει εξ αρχής σταθερές θέσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων της πόλης με επίκεντρο το άλσος και έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο γήπεδο σε μια βιώσιμη πόλη και αιτήματα που αφορούν την αρμονική συμβίωση του έργου με τους κατοίκους. Κανένα αίτημα το Δήμου δεν έγινε δεκτό και καμιά θέση του Δήμου δεν έχει εισακουστεί!

Αντ’ αυτού επιλέχτηκε ο δρόμος της συκοφάντησης και της διαστρέβλωσης ότι δήθεν ο Δήμος «δεν θέλει το γήπεδο γενικώς», ότι «θέλουμε να διώξουμε την ΑΕΚ από την πόλη». Επιλέχτηκε ο δρόμος της τρομοκρατίας με πιέσεις, διαρκείς απειλές, μηνύσεις στο Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και εργαζόμενους.

  • Έχουν κάθε δικαίωμα οι κάτοικοι αυτής της πόλης να ανησυχούν όταν ένας τεράστιας σημασίας πνεύμονας - το άλσος, διατηρείται σε ένα ασαφές καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης.
  • Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να διαμαρτύρονται όταν δημόσιοι χώροι και δημόσια χρηματοδότηση, κατευθύνονται σε επενδύσεις επιχειρηματιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία από τις ανάγκες της πόλης.
  • Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να αγανακτούν όταν βλέπουν κυβερνήσεις να υιοθετούν φωτογραφικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να προσαρμόσουν τους νόμους στα σχέδια επιχειρηματιών, με πρόφατο δείγμα την ψήφιση τροπολογίας για παράκαμψη των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης από κάθε εμπλοκή τους με την αδειοδότηση του γηπέδου. Όταν μάλιστα επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία για χρόνια προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν δέχεται κανένα ειδικό καθεστώς στην πόλη. Καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα του καθένα να εκφράζει την άποψή του. Καλεί τους κατοίκους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ζουν σε μια πόλη με βιώσιμους όρους. Καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες να υπερασπιστούν την δημοκρατία.

    

                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ανακοίνωση Σχεδίου Β

Η προσπάθεια της Νεοχουντικής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε εργολαβικά να ισοπεδώσει καθε έννοια κοινωνικής,οικογενειακής και προσωπικής ζωής των Μ.Μ.Ε. και των εργαζόμενων σε αυτές.

Υπογράφει συνειδητά την πλήρη καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων με την απόφασή της να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την απαίτηση της Τρόικας (Δανειστών) των ντόπιων μεγαλοεμπόρων και πολυεθνικών μονοπωλιακών επιχειρήσεων, με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές (52) του χρόνου,αφού θα μεταφερθεί όλος ο τζίρος της εβδομάδας το Σάββατο και την Κυριακή στα MALLS ,όπως εξ’άλλου έχει αποδειχθεί με το άνοιγμα των 7 Κυριακών μέχρι σήμερα.

Το ΣΧΕΔΙΟ Β καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την συμπεριφορά της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, μια προσπάθεια που δεν κατόρθωσαν να υλοποιήσουν η Χούντα των Συνταγματαρχών,αλλά κι όλες οι Κυβερνήσεις που πέρασαν μετά την μεταπολίτευση παρά τις έντονες προσπάθειές τους.

Συμπαραστεκόμαστε και συντάσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και καλούμε τους συνδικαλιστές μέλη μας ,τους οπαδούς και τους φίλους του ΣΧΕΔΙΟΥ Β να πρωτοστατήσουν στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους για να αποτραπεί αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

 

Διαβάστε περισσότερα...

The Trouble with Harry (Ποιος Σκότωσε τον Χάρι) του Άλφρεντ Χίτσκοκ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

The Trouble with Harry, 1955 (Ποιος Σκότωσε τον Χάρι), 1.40’, Αλφρεντ Χίτσκοκ

Κινηματογραφική βραδιά στα πλαίσια της σειράς : Συλλογικότητα και ατομικότητα στην Ιστορία του σινεμά

Παρασκευή 13/1/2017 στις 8μμ Σολωμού 13, 2ος όρ.

planB4C

Η ταινία είναι από τις λιγότερο γνωστές του Χίτσκοκ. Για τον απλό λόγο ότι δεν πρόκειται για έργο αγωνίας και μυστηρίου, όπως όλες οι υπόλοιπες σχεδόν πασίγνωστες δημιουργίες του, αλλά για μακάβρια κωμωδία. Παρ’ ότι και στις πιο άγριες ταινίες του πάντα σχεδόν υπάρχουν πινελιές χιούμορ και ειρωνείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια αυθεντική σάτιρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύνδεσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας

Χαιρετίζουμε με όλη μας την καρδιά την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για τον τερματισμό της Iσραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και το σταμάτημα των εποικισμών.

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η βαρβαρότητα γίνεται νόμος, χρέος μας η αντίσταση και η ανυπακοή

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας

Μ’ ένα πολυνομοσχέδιο τέρας, 7.500 σελίδων, που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση της αριστεράς προβιάς, προτείνει στην ελληνική βουλή, ν’ αποφασίσει σε δυο ημέρες, την ουσιαστική κατάργηση της Ελληνικής Πολιτείας – Δημοκρατίας και την κατάλυση κάθε συνταγματικής τάξης.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβολή της προβολής της ταινίας "Γή και Ελευθερία"

Μετά από παράκληση πολλών φίλων της Κινηματογραφικής βραδιάς,

που δεν επέστρεψαν από τις Πασχαλινές διακοπές,

αναβάλλεται η προγραμματισμένη προβολή της 6ης Μαϊου της ταινίας

"Γη και Ελευθερία"

για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαϊου στις 8μμ.

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε και τους μη εχοντες πρόσβαση στο ιντερνετ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΔΟΕΑΠ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Ασφαλιστικό Σχέδιο Νόμου, το οποίο με πρωτοφανή αναλγησία διαλύει τον Kλάδο των ΜΜΕ και οδηγεί τους εργαζόμενους στον Τύπο στις μαύρες λίστες της ανεργίας και της εξαθλίωσης. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο αγώνας των αγροτών , δεν κλείνει, ανοίγει δρόμους

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Λάρισα, 23-01-2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Οι γιατροί, μέλη της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ., ζώντας καθημερινά το μόχθο των πατεράδων και των αδερφών μας, των αγροτών της πατρίδας μας, αλλά και την αγωνία τους για τη διάλυση του ΕΣΥ, των προνοιακών δομών και του κοινωνικού κράτους, χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις, ενωτικές και μαχητικές κινητοποιήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Σολωμού 13, Εξάρχεια, 2ος όροφος (5μμ - 10μμ)

info@sxedio-b.gr

2108224344

© 2013 Σχέδιο Β'