Θέσεις και Αποφάσεις του Σχεδίου Β

Προγραμματική διακήρυξη της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας έχει ως αφετηρία το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Απέναντι στην τρομοκρατία των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με δυναμική παρουσία των νέων, αντέταξε μια αυθεντική λαϊκή εξέγερση.

Διαβάστε περισσότερα...

"Βγες από το ευρώ για να μπεις στο σπίτι σου": Θέσεις του Σχεδίου Β για τους πλειστηριασμούς

Για τη λαϊκή υπερχρέωση και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

«Το ζητούμενο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα δεν είναι η εκκωφαντική καταγγελία των σχεδιασμών της τρόικα και της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι κυρίως η δυνατότητα να αναδειχθεί και να προβληθεί μια συγκεκριμένη εναλλακτική πολιτική που θα δίνει τη δυνατότητα στην εργατική οικογένεια να αισθάνεται ασφάλεια σε σχέση με την κατοικία της και να μη ζει σε συνθήκες έξωσης, δίωξης και τρόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

(Δι-) Έξοδος

Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Σχεδίου Β, παρουσιασμένη από τον Θ.Μαριόλη.

Η παρούσα εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του «Σχεδίου Β» είναι αποτύπωση των βασικών οικονομολογικών αξόνων εκδίπλωσης αυτού του σχεδίου. Εντοπίζει το κύριο στην τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και υποστηρίζει ότι δεν δύναται να υπάρξει αντιστροφή εντός της Ζώνης του Ευρώ. Εν συνεχεία, εκτιμά τις βραχυχρόνιες επιπτώσεις της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και ασκεί θετική κριτική σε απόψεις που έχουν εκφρασθεί σχετικά με αυτήν την επιστροφή. Τέλος, αποδεικνύει την αναγκαιότητα δομικής μεταβολής της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Σχεδίου Β

Εισήγηση του απερχόμενου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του ΜΑΑ Τάσου Σταυρόπουλου προς την Πανελλαδική συνδιάσκεψη, 18 Μαΐου 2013. Η εισήγηση έγινε δεκτή, (με 2 λευκά), από την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΜΑΑ, ως πολιτική απόφαση του ΣΧΕΔΙΟΥ Β’.

«Κωπηλάτες των ματαίων λιμνών αντιμέτωποι στη μοναξιά του ονείρου»
Ο.Ελύτης

1. Η οικονομική κρίση συνεχίζεται για 5η χρονιά και έχει μετατραπεί σε οξεία κοινωνική κρίση. Η ανεργία με 27%( 65% στους νέους 16-25 ετών) έχει ξεπεράσει τα στατιστικά στοιχεία του 1961 στη χώρα μας. Τότε ήταν 24%. Η κρίση αυτή που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης, κυρίως στις ΗΠΑ-Ε.Ε-ΟΝΕ, εμφανίζεται πιο έντονα στη χώρα μας εξαιτίας της ένταξή μας στην Ε.Ε και ΟΝΕ, συνέπεια της οποίας είναι η αποδυνάμωση της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής και η υπερχρέωση της ελληνικής οικονομίας και των λαϊκών οικογενειών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ευρώ ή Δραχμή;

✔ Τι είναι το Σχέδιο Α και το Σχέδιο Β. Τι διαχωρίζει το ένα από το άλλο;

Οι δύο αυτοί όροι διαμορφώθηκαν σε διεθνές επίπεδο με βάση τις δύο διαφο­ρετικές επιλογές για την πορεία της Ελλάδας. Σχέδιο Α σημαίνει συνέχιση του εγχειρήματος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όσο όμως το σχέδιο αυτό αποτυγχάνει παταγωδώς, προκαλώντας ύφεση και ανεργία, διευρύνοντας αντί να μειώνει το χρέος, τόσο αναπτύσσεται ο προβληματισμός για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Η συντεταγμένη αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε έξοδο από την κρίση και απαλλαγή από τα δεσμά των δανει­στών, αλλά μπορεί να είναι και η αρχή για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040