"Θέλω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό. Να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών".

"Θέλω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό. Να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών".
Eκκληση της γνωστής συγγραφέως προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης που συμπυκνώνει την πλατειά αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί για τον 22 χρονο απεργό πείνας
 
Της Ιωάννας Καρυστιάνη*
 
 
«Θελω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό.Θελω να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών. Να σπουδάσει, και να ζήσει με όποιο τρόπο νομίζει.
Η εκδικητική τροπολογία και η αντιμετώπιση της απεργίας πείνας του από τους κρατούντες αποκαλύπτουν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς σε βάρος των φυλακισμένων και όλων των υποψήφιων για τα κελιά και αποτελούν πλήγμα στην ίδια την έννοια της δικαιοσύνης.
Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα ως φαίνεται χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Στο παρά πέντε του θανάτου μετράει η στάση των συντρόφων του, αυτών που ο Ρωμανός υπολογίζει περισσότερο από όλους. Οι περήφανοι για το σθένος του, για την απόφασή του να αγωνιστεί για λογαριασμό πολλών κρατουμένων, οι ίδιοι του οι σύντροφοι ας μην του ζητούν πια τίποτε περισσότερο από το να μείνει ζωντανός. Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος. Δεν αντέχεται.
Αυτό είναι το ζητούμενο και της πλατειάς αλληλεγγύης στον αγώνα του.
Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης έχετε στη δικαιοδοσία σας τη λειτουργία των φυλακών και στην ευθύνη σας τις ζωές των εγκλείστων. Τι νόημα, τι αξία θα έχει η τροπολογία σας εάν η ισχύς της εγκαινιαστεί με έναν θάνατο;
Κάντε ένα βήμα πίσω, το βήμα που θα κρατήσει ζωντανό το Νίκο Ρωμανό, ετών 21. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. »
 
*Πηγή: hitandrun.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040