Ομιλία Α.Αλαβάνου στην Καλαμάτα 7/2 «Ώρα ευθύνης για τους αριστερούς: ούτε ρατσιστές ούτε αμετανόητους μνημονιακούς»

«Ελπίζω ότι, εδώ στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, όσες και όσοι νοιώθουν αριστεροί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο θα δώσουν τη μάχη για το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών απέναντι στην Ευρωζώνη, στο ΔΝΤ, στην  τρόικα.
Ας μην αφήσουμε οι ευρωεκλογές να εκπέσουν στο επίπεδο μιας δημοσκόπησης, σύμφωνα με το σκηνικό που στήνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Επειδή τα αποτελέσματα σε κάθε χώρα θα τα βλέπουν και θα τα σχολιάζουν σε όλη την Ευρώπη, το μήνυμα, ειδικά από το λαό που πληρώνει τον βαρύτερο φόρο αίματος στον ευρωπαϊκό καπιταλισμό, πρέπει να είναι σαφές και ευανάγνωστο.
Λέμε «όχι» στους εκβιασμούς και τις εντολές των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Φραγκφούρτης. «Όχι» στην υπερφορολόγηση, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τους μισθούς πείνας, τη μαζική ανεργία, τη γενοκτονία σε βάρος της νέας γενιάς, τον αναγκαστικό εκπατρισμό τους, τη γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην καλή πλευρά του εαυτού μας, στο φιλότιμο, στις δημιουργικές δυνάμεις που τώρα καταστέλλονται. Εμείς οι Έλληνες, όπως και κάθε λαός, έχουμε στιγμές υπερηφάνειας, αντίστασης και επιτυχιών στην ιστορία μας που μας εμπνέουν και μας εμψυχώνουν. Μπορούμε να πάρουμε άλλο δρόμο, δρόμο υπόδειγμα και προς τους άλλους λαούς της ηπείρου μας, δρόμο που θα στηρίζει την κυριαρχία και την ανασυγκρότηση, αλλά και την ιδέα μιας Ευρώπης της ισότητας και της αλληλεγγύης που σήμερα σκυλεύεται από τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους, τους τοκογλύφους.
Υπάρχουν πολλές και πολλοί που αναγνωρίζουν τον ένοχο, φοβούνται όμως την αποχώρηση από την Ευρωζώνη. Στις ευρωεκλογές εκφράζουμε την πολιτική μας θέληση, δεν αλλάζουμε κυβερνητική πολιτική. Όσοι το σκέφτονται, ταλαντεύονται, χρειάζονται χρόνο να κατασταλάξουν, δεν θέλουν βεβιασμένες κινήσεις έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους μέχρι τις εθνικές εκλογές. Σήμερα όμως, αυτό το μήνυμα προς την Ευρώπη δεν πρέπει να είναι μήνυμα φόβου, προσαρμογής, διολίσθησης. Ακόμα κι όσοι έχουν την ελπίδα – δεν θέλω να πω αυταπάτη όπως εγώ νομίζω – διαπραγμάτευσης και επιτυχίας μέσα στην Ευρωζώνη, ξέρουν από την προσωπική τους εμπειρία στη ζωή και ιδιαίτερα στην αγορά, ότι εάν δεν έχεις εναλλακτική πρόταση, αν δεν μπορείς να ξεφύγεις από το πλαίσιο που έχεις βρεθεί, απολύτως τίποτε δεν μπορείς να κερδίσεις. Σχέδιο Β – αυτή πρέπει να είναι η προειδοποίηση στους κυρίαρχους της ηπείρου, που καθορίζουν καθημερινά την τύχη της κάθε ελληνικής οικογένειας.
Ανάλογες σκέψεις αντιστοιχούν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικά εδώ στην Πελοπόννησο. Καλό είναι στην πολιτική να μη κρίνουμε επιπόλαια τα πρόσωπα από τις προθέσεις ή τον χαρακτήρα τους. Μπορούμε όμως να τους κρίνουμε από τους λόγους και τη δράση τους. Όχι, δεν πρέπει στην Πελοπόννησο να ψηφισθεί η άποψη της «αμετανόητης» στήριξης στα μνημόνια. Δεν πρέπει για εκλογικές σκοπιμότητες να παραγράφεται τόσο εύκολα η ευθύνη απέναντι στον λαό. Σε μια εποχή γενικής σύγχυσης δεν μπορεί οι επιλογές να είναι αμφίσημες και θολές. Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν αυτό που έβλεπαν, δηλαδή τη γη σταθερή και τον ήλιο να περιφέρεται γύρο τους. Σήμερα, εδώ, στον τόπο μας, μπορεί να βλέπουμε ένα πολιτικό να κινείται από το ΠΑΣΟΚ μέσω ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και στην πραγματικότητα να κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΔΗΜΑΡ προς το ΠΑΣΟΚ.
Σκέφτομαι απλoύς ανθρώπους της αριστεράς, εκείνους που δεν έχουν στο μυαλό τους το βόλεμα, έχουν αξίες και καλή πίστη. Αυτές και αυτούς που άκουγαν και πίστευαν ότι «το ευρώ δεν είναι ταμπού» και σήμερα ακούν, ακόμα «χωρίς ευρώ εθνική καταστροφή». Αυτούς που άκουγαν από την κυβερνητική ΔΗΜΑΡ «όριό μας είναι το ευρώ» και σήμερα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που υιοθετεί αυτή τη λογική. Αυτούς που ήταν ξένοι από τις ψευτιές και τα κόλπα του δικομματισμού, και σήμερα συμμετέχουν στο ασύλληπτο παραμύθι «εμείς θα καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη», που συμμερίζεται μέχρι και ο Β. Πολύδωρας που διαφημίζει το κόμμα του ως «ευρωπαϊκό» και «αντιμνημονιακό». Αυτούς που σε σχήματα αριστερής προέλευσης έλπιζαν ότι θα βρουν καταφύγια από τον κώδικα ανηθικότητας του δικομματισμού και σήμερα βλέπουν το κυνήγι της καρέκλας, την ψηφοθηρία, τον κυνισμό, την επιστράτευση τηλεδιασημοτήτων και καιροσκόπων φτάνοντας μέχρι φιλοναζιστές, ρατσιστές, αντισημίτες. Σε εκείνους, με την αρνητική άποψη για την Ευρωζώνη, που νομιμοποιούν και στηρίζουν καθημερινά αυτό που θεωρούν μια από τις κεντρικές αιτίες της κρίσης.
Η πατρίδα μας είναι σε κίνδυνο, η πατρίδα μας έχει δυνατότητα να σωθεί. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040