«Η ρύθμιση για τις offshore είναι επιβράβευση με φορολογικό παράδεισο της υπάκουης μνημονιακής βουλής» Συνέντευξη Αλ. Αλαβάνου στον Γ. Σαχίνη, Ρ/Σ 98.4 Ηρακλείου

«Η ρύθμιση για τις offshore είναι επιβράβευση με φορολογικό παράδεισο της υπάκουης μνημονιακής βουλής» Συνέντευξη Αλ. Αλαβάνου στον Γ. Σαχίνη, Ρ/Σ 98.4 Ηρακλείου

Σχέδιο Β - Δελτίο Τύπου 31.5.16

«Η νομοθετική ρύθμιση για τις offshore εταιρίες και τους βουλευτές και τους υπουργούς είναι ένα ακόμη σημείο του ακραίου εκφυλισμού του Σύριζα. Ο Τσίπρας έκανε αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Σαμαράς. Αποτελεί προσβολή και επίθεση στο λαό.

Δεν νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στη σημερινή ανάλυση αυτού του προκλητικού μέτρου στους FinancialTimes δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά. Ακόμη και να υπάρχει μια τέτοια ευρωπαϊκή ρύθμιση, είναι το πιο εύκολο να την παρακάμψεις, δεδομένου ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ασυγκράτητη λαϊκή δυσφορία ενάντια στη διαφθορά του πολιτικού κόσμου με υποθέσεις που φτάνουν να εμπλέκουν ακόμα και πολύ υψηλών αξιωμάτων, όπως η Λαγκάρντ και ο Σαρκοζί. Για αυτό και από την κυβέρνηση αποκρύφτηκε μέσα στις 7.500 σελίδες του νόμου που έχει διαβασθεί από τους βουλευτές λιγότερο από τον οποιοδήποτε άλλο μνημονιακό νόμο την τελευταία πενταετία.

Ο Συριζα δεν έχει πει τίποτε για αυτά στον λαό προεκλογικά. Ούτε για τις offshore. Ούτε για την μείωση μισθών, που θα δοκιμάσουν από αύριο 1η Ιουνίου οι χαμηλά μάλιστα αμειβόμενοι μισθωτοί με την αυξημένη παρακράτηση φόρου λόγω μείωσης του αφορολογήτου. Ούτε για την αύξηση του ΦΠΑ που εγκαινιάζεται επίσης από αύριο. Ούτε για το πιο ακραίο μέτρο του, το ξεπούλημα όλης της δημόσια περιουσίας.

Το 1897 έχει μείνει ως έτος στίγμα στη νεώτερη ιστορία μας. Όχι τόσο για την ταπεινωτική ήττα από τους Τούρκους η οποία ανατράπηκε σε λίγα χρόνια με τα κέρδη των βαλκανικών πολέμων, όσο με τον ταπεινωτικό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο που κράτησε μέχρι το 1978. Και τι πρόβλεπε κυρίως ο Δ.Ο.Ε.; Την δυνατότητα των δανειστών να βάζουν στην τσέπη τα έσοδα των κρατικών μονοπωλίων στα σπίρτα, το πετρέλαιο, το αλάτι, τα τραπουλόχαρτα, τα τσιγαρόχαρτα.

Το 2016 είναι μια ένα έτος που το στίγμα του θα μείνει πολύ πιο έντονα, πιο ανεξίτηλα και πιο βαριά στην ιστορία μας. Είναι χρονιά αίσχους και πένθους. Η κυβέρνηση Τσίπρα παραδίδει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για ένα αιώνα μείον ένα έτος στους ξένους δανειστές, προς εκποίηση και εκμετάλλευση. Και δεν φτάνει αυτό, επειδή ακριβώς παρακάμπτεται το κοινοβούλιο και το σύνταγμα, έρχεται τώρα και η δικαστική ασυλία των εγκαθέτων του διοικητικού της συμβουλίου για να προστατέψει τις άνομες πράξεις τους. Κι εδώ προστίθεται η επιβράβευση με φορολογικό παράδεισο της μνημονιακής βουλής.

Στελέχη της δεξιάς λένε ότι ο Συριζα αποδείχνει τι εστί αριστερά. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Συριζα άρχισε τον βίο και πολιτεία μόλις πέρασε το ποτάμι κι από αριστερά μεταλλάχθηκε σε δεξιά. Ο Συριζα είναι ίδιος και απαράλλαχτος με το ακροδεξιό εταίρο στην κυβέρνησή του, τους Ανελ.

Οι δείκτες του ρολογιού είναι πια στις 12.00. Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πέσει σήμερα, όχι αύριο.

Η Κρήτη, λόγω του αυξημένου τουρισμού που έχει προκύψει από τη γεωστρατηγική αναταραχή στις περισσότερες χώρες της Μεσογείου, δεν βιώνει με τον ίδιο τρόπο την κρίση που βιώνει η υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι οι κρητικοί, με τις μεγάλες πατριωτικές παραδόσεις, θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την κυβέρνηση που εξευτελίζει σήμερα την πατρίδα μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040