Σχέδιο Β

Σχέδιο Β

Το Σχέδιο Β συγκροτήθηκε σε πολιτική κίνηση τον Μάιο του 2013. Σχέδιο Β σημαίνει σε πρώτο στάδιο την αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ, που στην πορεία μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε έξοδο από την κρίση και απαλλαγή από τα δεσμά των δανειστών, αλλά να αποτελέσει την αρχή για μια νέα Ελλάδα.

URL Ιστότοπου:

Αλέκος Αλαβάνος:"Ο Συριζα δεν είναι αριστερή παρένθεση για την Ελλάδα, είναι μαύρη παρένθεση για την αριστερά"

Ο Συριζα δεν είναι αριστερή παρένθεση για την Ελλάδα, είναι μαύρη παρένθεση για την αριστερά

Ιστορίες φρίκης και φαντασμάτων κυκλοφορούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα για την αριστερά. Είναι νεκρή η αριστερά. Η αριστερά ξαναχτυπά. Η αριστερά πίνει το αίμα των συνταξιούχων. Μεταλλαγμένη η αριστερά. Η αριστερά είναι παρένθεση.

Δυστυχώς οι παράδοξες αυτές κουβέντες έχουν βάση. Ένα κόμμα που προέρχεται από την αριστερά, ως κυβέρνηση πια, εφαρμόζει με κυνισμό το εντελώς αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε. Βλέπει «κορώνα» όταν το νόμισμα της αριστεράς δείχνει «γράμματα».

Στα 1204 οι σταυροφόροι της Δύσης, με έμβλημά τους το ύψιστο σύμβολο του χριστιανισμού, καταλαμβάνουν τη Βασιλεύουσα και κατασφάζουν τους ομοθρήσκους κατοίκους της. Οι Ρωμιοί, όμως, δεν παύουν να σταυροκοπιούνται.

Ένα πολιτικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό ρεύμα δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί συλλογικά από τις ανομίες ατόμων που εκμεταλλεύονται την επωνυμία ή την ιστορία του ή τα σύμβολά του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η συντηρητική κοινοβουλευτική παράταξη συνολικά είναι χούντα, γιατί ο Μεταξάς προέρχεται από τις γραμμές της.

Όπως κάθε παράταξη, η αριστερά προσδιορίζεται πρώτα από όλα από την ταξική αναφορά της – δεν επιλέγει τον κόσμο του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά της εργασίας και της ανεργίας, αυτούς που με τον Συριζα κατέληξαν να είναι κυριολεκτικά «της γης οι κολασμένοι». Προσδιορίζεται από τη θεωρητική βάση της πολιτικής της – η αριστερά δεν επιλέγει τον Φρίντμαν ή τον Πινοσέτ με τον ασύδοτο για τους καπιταλιστές νεοφιλελευθερισμό τους, αλλά τον και σήμερα επίκαιρο Μαρξ ή ακόμα τον μάρτυρα Αλιέντε. Προσδιορίζεται από το πρόγραμμα της – η κυβέρνηση επιβάλλει υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και ΕΝΦΙΑ, η αριστερά επιδιώκει χαμηλούς συντελεστές και υψηλό αφορολόγητο για τα χαμηλά εισοδήματα.

Είναι άστοχο έως γελοίο, λοιπόν, να ονομάζουμε «αριστερή παρένθεση» την περίοδο του τρίτου μνημονίου του Συριζα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο δεύτερο μνημόνιο και το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως παρένθεση στη δεκαετή καταστροφική πολιτική της τρόικα. Ο Συριζα δεν είναι αριστερή παρένθεση για την Ελλάδα. Είναι μαύρη παρένθεση για την αριστερά.

Και η παρένθεση αυτή κλείνει.

Και θα κλείσει πιο γρήγορα αν οι ενωτικές διαδικασίες που έχουν αρχίσει προχωρήσουν σε εύρος και σε βάθος. Αν η αριστερά κατανοήσει ότι δεν έχει ούτε τις δυνάμεις ούτε τις γνώσεις να προχωρήσει μόνη της, αλλά χρειάζεται συμμάχους. Αν συνενώσει τις πολυάριθμες μικρές εστίες αντίστασης, δημιουργίας, αξιοπρέπειας, οράματος, πολιτισμού που βλαστάνουν παντού. Αν μπορέσει να ξανακτίσει το γεφύρι που την ενώνει με τη νεολαία και γκρεμίσθηκε όταν το «όχι» έγινε «ναι». Αν εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε όλους τους απλούς πολίτες που η ψήφος, ενάντια στις παραδόσεις τους, υπέρ της «αριστεράς» το 2015 ήταν γενναία, και σήμερα έχουν μετανοήσει πικρά.

Αυτό επιδιώκει η ενωτική πρωτοβουλία 114.

Η αριστερά θα μιλήσει. Και η φωνή της θα είναι σοβαρή, σταθερή και αποφασισμένη απέναντι στους ξένους. Στηρικτική, μητρική και οραματική απέναντι σε ένα πληγωμένο λαό.

Το κυριότερο όμως δεν είναι η φωνή. Είναι τα έργα. Είναι η συνέπεια. Είναι το ήθος.

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5593930/o-syriza-einai-mayrh-parenthesh-gia-thn-aristera/

Σχέδιο β: Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών

ΣΧΕΔΙΟ Β

Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις με αφορμή την απέλαση Ρώσων   διπλωματών:

   Επικίνδυνη και  τυχοδιωκτική η πολιτική Τσίπρα-Κοτζιά για να κρατηθούν στην εξουσία

  • Η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει με τη φωτιά, παίρνοντας μέρος στην αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας και επιδιώκοντας να γίνει σημαιοφόρος της αμερικάνικης πολιτικής στα Βαλκάνια. Η όξυνση με τη Ρωσία είναι πρωτοφανές γεγονός για τη χώρα μας, γιατί καμία Ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία και ούτε θα επιχειρούσε κάτι τέτοιο, αν ληφθεί υπόψη ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν συγκρούσεις και διαφορές και με δεδομένο τη στάση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας σήμερα απέναντι στην Κύπρο. Η συμφωνία με τις Πρέσπες εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για παραγκωνισμό της Ρωσικής πολιτικής από τα Βαλκάνια και για άσκηση πιέσεων προς τη Σερβία, για να διακόψει τη σχέση της με τη Ρωσία.
  • Για να φανεί πιο δουλική στους υπερατλαντικούς
    «συμμάχους» μας, δε διστάζει να εντάξει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ και Ρωσίας και συγκρούεται με τη Ρωσία σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και οι αμφισβητήσεις συνόρων εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τους λαούς των Βαλκανίων και της Μ.Ανατολής. Παρεμβαίνει στους ανταγωνισμούς στη γύρω περιοχή, προσδοκώντας τις ευλογίες και το χρίσμα του Αμερικάνικου παράγοντα, για να διατηρηθεί στην εξουσία, γιατί καμία δεξιά ή κεντροδεξιά κυβέρνηση δε θα μπορούσε και δε θα τολμούσε να ακολουθήσει τέτοια δουλική πολιτική και να πάρει τόσα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνο θυμηδία προκαλεί στον ελληνικό λαό η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι «« η Ελλάδα δε δέχεται καμία παρέμβαση από άλλες χώρες στην πολιτική της(!)», ενώ δέχεται δουλικά τα μνημόνια και την πώληση των λιμανιών και των αεροδρομίων στους δανειστές.
  • Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να είναι χρήσιμη και πειθήνια στην ατλαντική συμμαχία, να μην ενοχλείται από τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και υποδείξεις του αμερικανού πρεσβευτή στη χώρα μας, μπορεί να συμπαρατάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό, απελαύνοντας το Σύρο πρεσβευτή, διαρρηγνύοντας τις παραδοσιακές σχέσεις με τον Αραβικό λαό και τους Παλαιστίνιους και προσδένοντας τη χώρα μας στη συμμαχία Ισραήλ-Αιγύπτου, για τα συμφέροντα όμως του Ελληνικού λαού ακολουθεί μια επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική. Πρώτιστο καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι η συσπείρωση σ’ένα κοινωνικό και πολιτικό Μέτωπο για την ανατροπή της, γιατί εκτός από την κοινωνική καταστροφή  μπορεί να μας οδηγήσει και σε εθνική.
  • 20.7.2018

"Μεταξύ Συριζα και ΚΚΕ βρίσκεται η ΝΔ..." Συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στο Βήμα της Κυριακής

"Μεταξύ Συριζα και ΚΚΕ βρίσκεται η ΝΔ..."

συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στο Βήμα της Κυριακής

Η συνέντευξη τού Αλέκου Αλαβάνου που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής 15 Ιουλίου.

«Από το τέλος του Εμφυλίου και μετά, καμία συντηρητική ή αντιδραστική πολιτική δύναμη δεν έχει κάνει, με τόση επιτυχία μάλιστα, ανάλογη επίθεση στην Αριστερά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο Αλ. Αλαβάνος ενώ προειδοποιεί: «Ερχεται όμως η στιγμή για τον πέλεκυ της δικαιοσύνης». Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στη συνέντευξη που ακολουθεί για όλα: το δημοψήφισμα, την έξοδο από το Μνημόνιο, την εποπτεία, το χρέος, τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για τους στόχους της Πρωτοβουλίας των «114» στην οποία συμμετέχει: «Θέλουμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες νησίδες αντίστασης και δημιουργίας που υπάρχουν σήμερα σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος» αναφέρει, ενώ σχετικά με την προοπτική των εκλογών και τη στάση του Π. Καμμένου δηλώνει: «Οι θεατρινισμοί του Καμμένου και όλου του παρδαλού θιάσου είναι συμπτώματα της βαθιάς τους σήψης εν όψει των εκλογών».

Η διαδικασία συγκρότησης της Πρωτοβουλίας των «114», στην οποία συμμετέχετε, σημαίνει και προετοιμασία για εκλογές;

«Πρόθεσή μας είναι να αρθρώσουμε μια απάντηση στη δικαιολογημένη άποψη της πλειοψηφίας του λαού μας, και ιδιαίτερα των νέων, "κανέναν δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια". Απάντηση που στηρίζεται σε ένα συγκροτημένο και σαφές πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδας και εισόδου της στον 21ο αιώνα, από τον οποίο απουσιάζουμε σήμερα. Θέλουμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες νησίδες αντίστασης και δημιουργίας που υπάρχουν σήμερα σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος. Δεν είναι ευκαιριακή εκλογικίστικη προσπάθεια, δεν είναι όμως κι αδιάφορες οι εκλογές».

.

Στο κείμενο των «114» υπάρχει ως μότο μια φράση από το ψήφισμα της «Κυβέρνησης του Βουνού» του '44. Τι ακριβώς πρεσβεύετε;

«Στην προμετωπίδα, μετά από πρόταση του Μανώλη Γλέζου - και είναι τιμή μου να συνυπογράφω το κείμενο μαζί του - αναφέρεται: "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στο λαό και ασκούνται από τον λαό". Το λέμε στο κείμενο των "114": "Εμπνεόμαστε από τις παρακαταθήκες μεγάλων ιστορικών εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας, από τις ιστορικές στιγμές θυσίας και ανιδιοτέλειας, από την πολύτιμη κληρονομιά δημιουργικού πνεύματος και επινοητικότητας που μας έρχονται από το βάθος του ιστορικού παρελθόντος αυτού του τόπου". Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα γεφύρι που θα ενώνει την ιστορία μας με τα πέτρινα χρόνια της τρόικα».

Στη διακήρυξή σας γίνεται λόγος για ανασυγκρότηση και αναγέννηση της οικονομίας. Εντός ή εκτός της ευρωζώνης;

«Δεν γίνεται μόνο λόγος, αλλά αναγράφονται και οι συντεταγμένες αυτής της πορείας: τόνωση της ενεργού ζήτησης, άμεση αποκλιμάκωση της φορολογίας, επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, επενδυτική δράση του Δημοσίου, κατάργηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, χρήση των νομισματικών εργαλείων, αναδιαπραγμάτευση του χρέους, δραστικές πρωτοβουλίες για την απασχόληση. Κατά τη γνώμη μου, αυτά απαιτούν την έξοδό μας από το ευρώ. Η ιδιαιτερότητα με τους "114" είναι ότι οι θέσεις αυτές συνυπογράφονται από πρόσωπα της άλλης όχθης, που δεν θέτουν την ίδια προτεραιότητα αλλά συμφωνούν σαφώς ότι σε κάθε περίπτωση πιέσεων, εκβιασμών, εντολών από τις Βρυξέλλες δεν θα γίνεται ούτε βήμα πίσω, όποια συνέπεια κι αν έχει αυτό στη σχέση μας με την ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι πολύ πικρά τα διδάγματα από το σχιζοφρενικό αλαλούμ της αοριστίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανεχθούμε κι εμείς την οποιαδήποτε ασάφεια».

Θεωρείτε ότι υπάρχει χώρος να καλύψετε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ;

«Ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καλύπτεται από τη ΝΔ - και δεν το λέω ειρωνικά. Κοινή πολιτική τους είναι η υποταγή στους δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ακόμα πιο δεξιά. Οχι μόνο η ΝΔ, αλλά, από το τέλος του Εμφυλίου και μετά, καμία συντηρητική ή αντιδραστική πολιτική δύναμη δεν έχει κάνει, με τόση επιτυχία μάλιστα, ανάλογη επίθεση στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και απαξίωσε το στρατηγικό της πλεονέκτημα, τις αξίες του κόσμου της εργασίας που παραδοσιακά τη διέπνεαν: ειλικρίνεια, ευθύτητα, εντιμότητα, μαχητική αγωνιστικότητα για τα δικαιώματα του λαού. Ερχεται όμως η στιγμή για τον πέλεκυ της δικαιοσύνης».

Πριν από λίγες ημέρες ήταν η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή υπερήφανος. Πώς το σχολιάζετε;

«Περηφάνια; Για τι πράγμα; Γιατί κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, δηλαδή να εφαρμόσουν το "Ναι", όταν η πλειοψηφία του λαού ψήφισε πανηγυρικά "Οχι"; Πού αλλού έχει συμβεί αυτό; Μπορεί ίσως να αισθάνεται περήφανος γιατί τα μαθήματα απάτης, κομπίνας, παραπλάνησης, κυνισμού, δυστυχώς, περνάν στη συμπεριφορά ενός μέρους της κοινωνίας σε έναν τόπο χωρίς ηθικό πια και χωρίς αυτοεκτίμηση».

Πάντως τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση μιλάει για τέλος της επιτροπείας και μια νέα εποχή. Δεν συμμερίζεστε την αισιοδοξία της;

«Ενας κατά συρροήν φονιάς κάποτε σταματάει. Δεν είναι αθώος, τα πτώματα είναι πτώματα. Τα μνημόνια κάποτε θα σταματούσαν, τα έργα τους όμως παραμένουν: μισθοί, συντάξεις, λιτότητα, φοροληστεία. Κι όχι μόνο, έχουμε νέα μέτρα για Ασφαλιστικό, συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε ενισχυμένη εποπτεία και τριμηνιαίους ελέγχους σαν να είμαστε υπό κατοχή. Ενα είναι το κριτήριο για το τέλος της κρίσης. Η μέση ελληνική οικογένεια. Μπορεί να έχει ασφάλεια για το σπίτι και την υγεία; Μπορούν τα μέλη της να γυρνάνε το απόγευμα κουρασμένοι από τη δουλειά; Μπορεί το πιτσιρίκι να πηγαίνει για αγγλικά ή πιάνο; Μπορούν να καλέσουν τους γείτονες για ένα κυριακάτικο πλούσιο τραπέζι; Τότε μόνο μπορούμε να πούμε ότι αρχίζει νέα εποχή».

«Δεν διστάζουν σε τίποτε προκειμένου να έχουν την πιο μικρή ήττα»

Την απόφαση του Eurogroup για το χρέος, για την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας φόρεσε και γραβάτα, πώς την κρίνετε;

«Την έχει αποδοκιμάσει το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα γιατί διαφωνεί με την άρνηση της ευρωζώνης για μείωση του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία του χρέους προβλέπει 2,2% πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2060. Οι δανειστές μάς επιβάλλουν δημοσιονομικές πολιτικές όχι για ένα ή τρία χρόνια αλλά για μισόν αιώνα. Είναι προκλητικό, είναι προσβλητικό, είναι παράλογο και μαζί είναι γελοίο».

Αμφισβητείτε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανασταλούν κάποια ψηφισμένα οδυνηρά μέτρα όπως η περικοπή συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου;

«Δεν αποκλείεται τίποτε. Δεν διστάζει σε τίποτε προκειμένου να έχει την πιο μικρή ήττα που μπορεί να πετύχει. Για αυτό και αυτή η δουλική στάση απέναντι στη Μέρκελ, που εκδηλώνεται κυρίως με την αδιανόητη προσφορά της Ελλάδας για επαναπροώθηση εδώ προσφύγων που έχουν εισέλθει στη Γερμανία».

Πιστεύετε ότι θα πάμε σε εκλογές λόγω της συμφωνίας με την πΓΔΜ; Και πώς κρίνετε την ίδια τη συμφωνία που επιτεύχθηκε;

«Το θέμα του χρόνου των εκλογών δεν είναι προβλέψιμο σε μια χώρα σε τόσο μεγάλη ρευστότητα. Οσο για τη συμφωνία, στοιχειώδης αρχή της διπλωματίας είναι ότι οι θετικές πλευρές εκκινούν ταυτόχρονα για τις δύο πλευρές, και όχι σήμερα για τη μία και στον αόριστο μέλλοντα και εάν για την άλλη. Κι ακόμα νέα δεδομένα για τη Μακεδονία απαιτούν μιαν άλλη αντίληψη και αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει πιο σημαντική γεωστρατηγική σημασία και από την Αθήνα. Εχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα είδος πρωτεύουσας των ειρηνικών Βαλκανίων, συγκοινωνιακό κόμβο, κέντρο έρευνας, ανάπτυξης, απασχόλησης, παιδείας. Ενα τέτοιο όραμα θα μπορούσε να καθησυχάσει έναν λαό βαθιά πληγωμένο, είτε από τη γερμανοβουλγαρική κατοχή είτε από το ξερίζωμα από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=1003468&wordsinarticle=%CE%91%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82

Για πόσο καιρό η οργή των δεσποτών θα αποκαλείται δικαιοσύνη, και η δικαιοσύνη των ανθρώπων θα αποκαλείται βαρβαρότητα ή επανάσταση του Γ. Περάκη

 

 

 

Για πόσο καιρό η οργή των δεσποτών θα αποκαλείται δικαιοσύνη, και η δικαιοσύνη των ανθρώπων θα αποκαλείται βαρβαρότητα ή επανάσταση1

 

Η ζωή τρέχει και τρέχουμε και εμείς. Στην οθόνη του μυαλού μας προβάλλονται χιλιάδες εικόνες και ερεθίσματα. Αλλες φορές τα προσπερνάμαι, άλλες φορές όχι. Κάποιες στιγμές όμως γίνεται η «έκρηξη». Εξοργίσεσαι με αυτά που διαβάζεις και ακούς. Απο πεποίθηση ειρηνόφιλος επιλέγεις να πυροβολείς με τις λέξεις παρά με αληθινές σφαίρες. Τότε αποφασίζεις να συμμετέχεις σε αρχαία τραγωδία.

Πρόλογος

Στο μουσείο της μητρόπολης Βεροίας έχουν ευκαιρία να «διδαχθούν» για τους «ηρωικούς» βασανιστές της Χούντας όσα μικρά παιδιά το επισκεφθούν. Στο μουσείο η ξενάγηση αφορά ενθύμια από βασανιστές της χούντας. Μεταλλικά μπρούτζινα διακριτικά της ΕΣΑ που έφεραν στις επωμίδες τους όσοι υπηρετούσαν σ’ αυτήν, την στολή του βασανιστή της Χούντας Ξ. Τζαβάρα,«Χρυσούν αριστείον ανδρείας» την 31/5/1949 στον τότε Τχη (ΠΖ) Σταματόπουλο Ι. για την «ηρωική δράση» του κατά των «αναρχικών-συμμοριτών» κλπ. Στο μουσείο οι επισκέπτες μπορούν επίσης να «θαυμάσουν» διάφορα εκθέματα, τα οποία υμνούν βασανιστές της Μακρονήσου και συνεργάτες της χούντας, ενώ βρίζουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ανάμεσά τους μπορεί κάποιος να δει τη συλλογή του Κανέλλου Ντόντου που εξυμνεί με μισαλλόδοξα κείμενα ως “ήρωες”, γνωστούς βασανιστές της Μακρονήσου και της χούντας. Η έκθεση πέρα από την προβολή ως εθνικών ηρώων των βασανιστών της χούντας και της Μακρονήσου βρίζει με χυδαία κείμενα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσης σαν συνεργάτες της Γκεστάπο, ξενοκίνητους συμμορίτες από την ηγεσία του καπετάν Γιώτη, ανθέλληνες, προδότες και άλλα. Επίσης εκθειάζεται ο εγκλεισμός παιδιών στις «παιδουπόλεις» της Φρειδερίκης.

Στην καταγγελία του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (Σ.Φ.Ε.Α.) ΣΦΕΑ, οι εκπαιδευτικές αρχές στα σχολεία δίνουν την άδεια που στα σχολεία να ξεναγηθούν σε ένα μουσείο με κείμενα και φωτογραφίες που είναι αναρτημένα σε ιστοσελίδες αντισημιτικών και νεοναζιστικών οργανώσεων και εκθειάζεται ο εγκλεισμός παιδιών στις “παιδουπόλεις” της Φρειδερίκης.

Την έκθεση εγκαινίασε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις 16/10/2012.

Πάροδος του Xορού:

Τους «προστάτες» αυτού του διαφθορείου παιδικών ψυχών τους γνωρίζουμε.

Ερχονται απο παλιά και είναι γνωστοί.

Μετά την απελευθέρωση Ελληνες δωσίλογοι και φιλοναζιστές:

Ι. Ράλλης, Κ. Λογοθετόπουλος, Α. Λιβιεράτος, Σ. Γκοτζαμάνης, Ν. Λούβαρης, Β. Καραπάνος, Λ. Τσιριγώτης, Ι. Καραμάνος, Ι. Πασσαδάκης, Εκτ. Τσιρονίκος. Οι 11 ήταν στρατηγοί: Γ. Τσολάκογλου, Η. Χατζημιχάλης, Π. Δεμέστιχας, Σ. Μουτούσης, Ν. Κατσιμήτρος, Ν. Μάρκου, Πολύζος, Α. Ρουσόπουλος, Δ. Διαλέττης, Ι. Γρηγοράκης, Γ. Μπακογιάννης, ο ναύαρχος Α. Γέροντας και ο πλοίαρχος Ι. Παπαδόπουλος. Ενας ήταν εργάτης (πρόεδρος των φορτοεκφορτωτών Πειραιώς), ο Ε. Κανακουσάκης. Ενας δικαστικός: ο εφέτης Κ. Πουρναράς. ο Γ. Παμπούκας του υπουργείου Γεωργίας. Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί που είχαν έγκαιρα είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα πριν από την απελευθέρωση: ο Κ. Λογοθετόπουλος, ο Εκτ. Τσιρονίκος, ο Σ. Γκοτζαμάνης και ο Α. Ταβουλάρης. Το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Θεσσαλονίκης άρχισε τις εργασίες του στα τέλη Απριλίου 1945. Η Συντακτική Πράξη 6/45 και ο Αναγκαστικός Νόμος 182/45 που θεσπίστηκαν στην πορεία τροποποιήθηκαν ή θεωρήθηκαν αντισυνταγματικοί με αποτέλεσμα:

  • Ολοι οι δοσίλογοι μέχρι το τέλος του έτους 1949, βρέθηκαν εκτός των φυλακών, για να μπουν σ’ αυτές οι αντιστασιακοί.
  • Οι πολιτικοί και οι οικονομικοί δοσίλογοι που πλούτισαν λεηλατώντας τον ελληνικό λαό μαζί με τον κατακτητή, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν ως εγκληματίες πολέμου αλλά απαλλάχθηκαν και από την πληρωμή των αναλογούντων φόρων και τελωνειακών δασμών, που δεν πλήρωσαν κατά τη διάρκεια της κατοχής.
  • Οι δοσίλογοι έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης εκ μέρους των μεταπολεμικών κυβερνήσεων και της ελληνικής δικαιοσύνης.
  • Η αγωνιστική αντιστασιακή ιδεολογία διώχθηκε σκληρά από την επίσημη πολιτική του καιροσκοπισμού, της υποταγής και της δουλοπρέπειας.

Παράβασις

Κατά την διάρκεια της χούντας

Μερικοί απο τους δολοφονημένους απο τη χούντα: Β. Πεσλής, Μ. Καλαβρού, Π. Ελής και άλλοι.

Φυλάκισε και εξόρισε 7.840 Ελληνες. Βασάνισε και άφησε ανάπηρους πολλούς.

Ακόμα και στο τέλος της, αυτό της εθνικής προσδοσίας (Μαρτυρίες από το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο)2:

Ανοιξε τάφους γιατί θα σε θάψω κι εσένα βρωμόπαπα. Αυτούς δεν θα τους θάψεις γιατί είναι κομμουνιστές».. Λίγες μέρες μετά έγινε η τουρκική εισβολή... Τον Οκτώβριο του 1974 το ιστορικό περιοδικό «ΑΝΤΙ» του Χ. Παπουτσάκη δημοσίευσε μαρτυρίες όσων επέζησαν από την κυπριακή τραγωδία. Ήταν μαρτυρίες που συγκέντρωσε μιλώντας με εκατοντάδες κατοίκους του νησιού, ο σκηνοθέτης Ν. Κούνδουρος. Η μαρτυρία ενός ιερέα στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου της Λευκωσίας συγκινεί και σοκάρει καθώς αναφέρεται στο πραξικόπημα του Ιωαννίδη με στόχο την ανατροπή του Μακαρίου. Λίγες μέρες μετά, ακολούθησε η τουρκική εισβολή με δικαιολογία την προστασία των Τουρκοκυπρίων. Ο ιερέας περιγράφει τον σύντομο εμφύλιο πόλεμο όπως τον έζησε: «Στις 15 του Ιούλη, 9 παρά τέταρτο το πρωί, οι πραξικοπηματίες χτύπησαν τη Λευκωσία. Πριν το μεσημέρι έφτασε στο νεκροταφείο ένα στρατιωτικό καμιόνι με δύο αξιωματικούς. Από πίσω ακολουθούσαν δύο άλλα καμιόνια με σκοτωμένους. Ο ένας αξιωματικός, «Ελληνας», ήταν ένας συνταγματάρχης άγριος και μαυριδερός, μου λέει: «Παπά άνοιξε τάφους». «Δεν μπορώ δεν έχω χέρια», του λέω. Είχα στο νεκροταφείο μονάχα τον Ευριπίδη τον νεκροθάφτη και τον θείο του. Μου λέει ο αξιωματικός «σκάβε λάκκους, θα σε θάψω κι εσένα βρωμόπαπα». Του λέω, «φέρε μηχάνημα και τους θάβω». Πήγαν να βρουν μηχάνημα και ο Ευριπίδης με τον θείο του κατεβάζουνε κάτω από τα κυπαρίσσια 67 νεκρούς με στολή. Είδα μερικούς και μου φανήκανε χτυπημένοι από πίσω. Σε δύο είχανε κοπεί εντελώς τα κεφάλια. Ερχεται μηχάνημα ανοίγει λάκκους και τους παραχώνουμε σε πατωσιές τον έναν πάνω στον άλλον. Όσοι είχανε χαρτιά τα κρατούσαμε σε ένα σωρό στην άκρη και τα πήρε ο αξιωματικός. Στο μεταξύ φτάνει ένα φορτηγό της αστυνομίας με σκοτωμένους κι αυτό. Λέω στον Ευριπίδη, «άνοιξε λάκκο».... Οι κομμουνιστές απαγορεύτηκε να ταφούν Ο ήλιος έκαιγε και οι σκοτωμένοι βρωμούσαν. Ο μαυριδερός αξιωματικός μου λέει: «Αυτούς δεν θα τους θάψεις εδώ, είναι κομμουνιστές». Του λέω, «δεν ξέρω εγώ κομμουνιστές, έχει ήλιο και οι σκοτωμένοι θα σαπίσουνε». «Να σαπίσουνε μου λέει, τα σκυλιά εδώ δεν θα τα θάψεις». Τότε πήρα το μηχάνημα τον Ευριπίδη και τον θείο και σκάψαμε έξω από τη μάντρα και τους παραχώσαμε.

Ηταν 26 γυναίκες και άντρες και 2 κοριτσάκια εφτά και δώδεκα χρονών. Το ένα το λέγανε Βάσω, το έγραφε σε ένα μενταγιόν στο χέρι του. Μέχρι σήμερα δεν ήρθε κανείς να τα ζητήσει».

Ξέρω το μυστικό της σπηλιάς.

Για τα βεβηλωμένα οστά

τα διαμελισμένα απολιθώματα

τις φαρισαϊκές μεταστάσεις

ρώτα με αν θες

δεν συντηρώ αποστάσεις.

Ξέρω που βρίσκεται η Χαμένη Ατλαντίδα.

Για τις αιματοβαμμένες επαναστάσεις

τους αφορισμένους συντρόφους

τα εκμαυλισμένα πανό

ρώτα με αν θες

δεν αποτολμώ αντικαταστάσεις.

Ξέρω γιατί ξαγρυπνάς τις νύχτες.

Για τα σπασμένα οράματα

τις φιλίες ντεμέκ

τα ιδεολογικά οδοφράγματα

ρώτα με αν θες

δεν αντικρούω ενστάσεις.

Ξέρω γιατί δεν αγαπάς πια.

Για τα ποδοπατημένα φιλιά

τ’ αφέγγαρα βράδια

των αστεριών την παρατεταμένη σιωπή

ρώτα με αν θες

δεν υποθάλπω παρατάσεις.

Ξέρω για το Διαφθορείο.

Για την ασφυξία του νου

το αγρίμι της σάρκας

της ψυχής το ρέκβιεμ

ρώτα με αν θες

δεν αγνοώ καταστάσεις.

Από εμάς…

Αντί για αυτούς…

Εν γνώσει μας…

Παρά τη θέληση τους…

Κατά πάντων…

«Το Κορίτσι της Δύσης» …κατά κόσμον Λίλα Παπαπάσχου

Εξοδος:

Κλείστε αυτό το διαφθορείο παιδικών ψυχών

Δημοσιονομική πολιτική δεν ασκείτε, φορολογική και κοινωνική πολιτική επίσης. Τουλάχιστον αυτό το διαφθορείο μπορείτε να το κλείσετε. Εάν δεν μπορείτε και αυτό, τότε με συγχωρείτε αξιότιμοι κύριοι & κυρίες της κυβέρνησης αλλά είστε μια κυβέρνηση που προεδρεύει. Ο πρωθυπουργός προεδρεύει ενός υπουργικού συμβουλίου υπουργών, οι οποίοι προεδρεύουν υπουργείων τα οποία υπουργεία δεν ασκούν καμμιά εξουσία (εκτός απο αυτό της «προστασίας του πολίτη). Τότε γιατί είναι εκεί.

Κάποιος πρέπει να εκτελεί τις εντολές των «θεσμών», εξωτερικών και εσωτερικών.

Ισως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε, κι η ομορφιά του ανθρώπου (Γ. Ρίτσος)

 

Πηγές:

1. Μ. Ροβεσπέρος

2. Πηγή- περιοδικό ΑΝΤΙ (κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1974 έως το 2008). Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του περιοδικού ήταν ο δημοσιογράφος Α. Καρκαγιάννης και ο αρχιτέκτονας Χ. Γ. Παπουτσάκης τον Μάιο του 1972, και από το 1974 ο δεύτερος. 

Γιάννης Περάκης

Οικονομολόγος

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040