Χρίστος Κατσούλας

Χρίστος Κατσούλας

Μέλος της Παρέμβασης και της Πολιτικής Επιτροπής του Σχεδίου Β

URL Ιστότοπου: http://sxedio-b.gr

Πέντε σκέψεις, πέντε χρόνια μετά

Κλείνουν σήμερα πέντε χρόνια από το ματωμένο Δεκέμβρη του 2008. Εκείνες οι εκρηκτικές μέρες και νύχτες άλλαξαν πολλά, και πρώτα από όλα τους πρωταγωνιστές της. Μια ιδιότυπη συλλογική μνήμη όσων μετείχαν σε εκείνη την έκρηξη, αποτελεί ανεπεξέργαστο ακόμα υλικό. Τα αφιερώματα πληθαίνουν αλλά οι πολιτικοί και κοινωνικοί μετασχηματισμοί όσων ζήσαμε, σπανίζουν. Ίσως αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του δικού μας Δεκέμβρη. Όπως γλαφυρά μας θυμίζει το σύνθημα “ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση. Ήταν ερώτηση”. Πέντε χρόνια μετά, στην καρδιά της κρίσης, στον πάτο της ύφεσης, το πρόβλημά μας δεν είναι να διατρανώσουμε επετειακά ότι “είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι”. Είναι να το κάνουμε πράξη, με νικηφόρα -αν είναι δυνατόν- αποτελέσματα. Με νίκες για εμάς και ήττες για τους αντιπάλους.

Κούρεμα καταθέσεων: ολοταχώς στο δρόμο της Κύπρου;

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο στην Ευρωζώνη. Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup (14/11/2013) ανακοινώνει ότι ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) θα ενεργοποιείται ως δανειστής τελευταίας καταφυγής για τη διάσωση των τραπεζών, αφού πρώτα έχουν κουρευτεί διαδοχικά οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, οι μέτοχοι και οι καταθέτες. Πρόκειται για την απάντηση -στην πράξη- του πλεονασματικού Βορά στην παράκληση του ελλειμματικού Νότου να ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες από τον ESM.

 

Πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ: Επίτηδες το κάνουν;

Την ώρα που λίγος κόσμος για τις απαιτήσεις της στιγμής βρισκόταν έξω από την ΕΡΤ και ένα πικρό “γιατί” θα έπρεπε να τεθεί απαιτητικά και να δοθούν απαντήσεις, έσκασε η είδηση της πρότασης μομφής που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040