Επανακατάληψη της ΕΡΤ = Επανακατάληψη της ζωής μας

Έρχονται μερικές φορές στιγμές σε καίρια σημεία της ζωής του ανθρώπου που παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία και οι περιστάσεις απαιτούν να πάρει άμεσα τολμηρές και κρίσιμες αποφάσεις. Αποφάσεις, που θα ορίσουν το μέλλον του, αποφάσεις που ίσως ενέχουν ρίσκο, που μπορεί να χρειαστεί να δώσει μάχη, που μπορεί να τον υπερβούν, που πρέπει να νικήσει τους φόβους του, αποφάσεις που θέλουν καθαρό μυαλό αλλά και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Είναι όμως οι αποφάσεις που ορίζουν και σηματοδοτούν τη ζωή του. Είναι αποφάσεις που αν δεν τις πάρει η ευκαιρία χάνεται. Που το μετανιώνει πάντα στο τέλος. Που λειτουργεί εις βάρος της συνείδησης και της αξιοπρέπειάς του. Και πάντα έχει την πικρή αίσθηση ότι αν τις είχε πάρει η ιστορία και πορεία της ζωής του θα 'χε αλλάξει αν όχι προς το καλύτερο, σίγουρα θα τα 'χε καλύτερα με τον εαυτό του..

Οι στιγμές αυτές οι οποίες ξεπηδάνε απρόβλεπτα, εκτός από τη ζωή ενός ανθρώπου έρχονται στη “ζωή” και της Αριστεράς. Για παράδειγμα μια τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή μαύρη μέρα της ανακατάληψης της ΕΡΤ από τα ένστολα μισθοφορικά τάγματα εφόδου του Δένδια, που ίσως όμως έχει όλα τα φόντα να γίνει μια ιστορική μέρα. Ίσως και να μην τα έχει. Σίγουρα πάντως δεν είναι μια μέρα όπως πχ η χθεσινή, μιας καθιερωμένης γενικής απεργίας, στα γνωστά πλαίσια, με προβλέψιμα μεγέθη, συγκεκριμένη οργάνωση και αποτελέσματα, που ακόμα και πολλοί εργαζόμενοι που συμμετείχαν την έχουν ήδη ξεχάσει.

Η σημερινή μέρα είναι άλλη, πολύ διαφορετική. Είναι μέρα που βγαίνουν όλες οι εικόνες από το σεντούκι του μυαλού. Όλα τα κακά συναισθήματα βλέποντας τον Κεδίκογλου. Είναι μέρα που εξαφανίζεται αυτό που έχουμε συνηθίσει και εμφανίζεται καθαρά η αλήθεια. Είναι η μέρα που επισφραγίζεται και τυπικά ένα έγκλημα μηνών. Ένα έγκλημα ετών. Που το ζούμε όλοι διαρκώς καθημερινά. Που στέκεται ως αφορμή για να τα σκεφτούμε ξανά όλα. Μια αίσθηση αδικίας που περνάει όλα τα στάδια της ψυχολογίας μας. Από την άρνηση, στην οργή, στο μίσος, στο φόβο. Είναι μέρα που επισφραγίζεται και κλείνει ένας μεγάλος κύκλος συνεχών νικών των από πάνω απέναντι στους από κάτω. Είναι μέρα όμως που θέλεις να βγεις στο δρόμο, που θέλει να δράσεις, που θέλεις να τους τσακίσεις! Είναι η ευκαιρία!

Είναι η μεγάλη ευκαιρία της πολιτικής αριστεράς να πάρει επιτέλους την απόφαση να συγκρουστεί και στην πράξη με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που είχε ποτέ αυτός ο τόπος. Είναι η ευκαιρία να δοθεί μια μεγάλη μάχη έξω από την ΕΡΤ, είναι η ευκαιρία η προσπάθεια για ανακατάληψη της ΕΡΤ να γίνει ο πυροδότης που θα ρίξει πιο γρήγορα την Κυβέρνηση του Άκρου. Ένα Μέτωπο όλων των δυνάμεων που έχουν αναφορά από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Ανταρσύα και το Σχέδιο Β, σε κοινό συντονισμό να πάρουν αυτή τη μεγάλη απόφαση που περιμένει χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Ένα Μέτωπο που θα σπάσει το φόβο που δημιουργούν κυβέρνηση, ΜΜΕ, Τρόικα, που θα τσακίσει την απάθεια που καλλιεργούν, που θα αλλάξει το ΕΓΩ σαν τρόπο σκέψης. Που θα συγκρουστεί επιτέλους με την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ, που θα πάρει πίσω την ΕΡΤ που ανήκει σε μας και όχι σε αυτούς, που θα τους δείξει τι μπορεί να κάνει ο λαός όταν είναι ενωμένος, που επιτέλους θα τους τρομάξει. Γιατί θα βάλει το πλαίσιο για μια σύγκρουση διαρκείας που δε θα σταματήσει ούτε όταν τους ρίξει.

Να γίνει η μάχη για την ανακατάληψη της ΕΡΤ η αφορμή για τη δημιουργία ελπίδας, για την αλλαγή του κλίματος ότι δεν είναι τόσο δυνατοί, ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Να τερματιστούν τα εγκλήματά τους και να αποδοθεί λαϊκή δικαιοσύνη. Να βάλει τα θεμέλια για τους καινούργιους αγώνες που χρειάζεται να γεννηθούν από σήμερα το βράδυ κιόλας. Να καλέσει και να οργανώσει όλο εκείνο τον κόσμο που θα ανταποκριθεί και θα είναι διαθέσιμος και πρόθυμος να τα δώσει όλα.

Γιατί δεν πάει άλλο και το χει καταλάβει ο πολύς κόσμος. Γιατί η Αριστερά είναι η ελπίδα του. Γιατί μόνο αυτή διαθέτει την εμπειρία να το κάνει. Γιατί αν δεν το κάνει αυτή, δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Γιατί αν δεν το κάνει, η αυριανή μέρα θα είναι πολύ χειρότερη. Γιατί αν πάλι χαθεί η ευκαιρία, στο μέλλον, από σαφώς χειρότερο μετερίζι θα αναρωτιέται τι φταίει. Γιατί το ένα άκρο είναι πλέον και μέσα στην ΕΡΤ. Γιατί όλων μας οι ζωές είναι υπό κατάληψη.

Γιατί δεν αρκούν οι ανακοινώσεις καταγγελίας και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Και εκεί θα κριθούν όλοι. Βουλευτές, κόμματα, υποψήφιες κυβερνήσεις και υποψήφιοι πρωθυπουργοί.

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΩΡΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040