Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7

Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7

Του Κ.Χ.

Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα βλέπουμε πολιτικά πανό από οπαδούς πολλών ομάδων της Α Εθνικής στα γήπεδα με διάφορες αφορμές που δίνει η επικαιρότητα (πχ Γρηγορόπουλος, μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ) αλλά ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο οποίος ήταν και Ολυμπιακός, πολλοί φίλαθλοι του ΟΣΦΠ κυρίως από το fb "έκραξαν" τον βασικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού Porto Leone με έδρα το Κερατσίνι, που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για το συμβάν όπως έκανε η πλειοψηφία των "αλλόθρησκων" συνδέσμων που καταδίκασαν εξαρχής πλήρως τη ΧΑ είτε με ανακοινώσεις είτε με πανό. Το Porto Leone μετά από 2 μέρες έβγαλε μια (το λιγότερο υποκριτική) ανακοίνωση στην ουσία απαντώντας στους επικριτές της, με τη Θύρα 7 Εξαρχείων να απαντάει αιχμηρά. (και οι δύο ανακοινώσεις βρίσκονται εδώ).


Όποιος γνωρίζει κάποια ελάχιστα για τα οπαδικά του Ολυμπιακού, η κόντρα που εμφανίζουν πολλά site μεταξύ των 2 συνδέσμων (Porto Leone και Εξάρχεια) σαν ο φιλοχρυσαυγίτικος Porto Leone από τη μια και ο αντιφασιστικός Θύρα 7 Εξάρχεια από την άλλη είναι ανύπαρκτη. Μακάρι να υπήρχαν δύο πόλοι άλλα δυστυχώς στον Ολυμπιακό,

1ον το Πόρτο Λεόνε είναι ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, με χιλιάδες μέλη και επιρροή, ιστορία 25 χρόνων ενώ ο σύνδεσμος στα Εξάρχεια είναι "σφραγίδα" γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά (δεν είναι στεγασμένος, ούτε έχει κάποιο πανό στο γήπεδο, ούτε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά του), και

2ον η τεράστια πλειοψηφία των συνδέσμων έχει εδώ και κάποια χρόνια συμφωνήσει στην πολύ επικίνδυνη γραμμή NO POLITICA, η οποία είναι κάτι αντίστοιχο με τη γραμμή έξω οι παρατάξεις από τις σχολές που κεκαλυμμένα έχουν οι Χρυσαυγίτες για τα πανεπιστήμια για να μπορέσουν να βάλουν πόδι.

Αυτό το Νo Politica υιοθετήθηκε υποτίθεται για να μην μπαίνουν πολιτικά πανό στο γήπεδο, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, ώστε να μην υπάρχει αντιπαλότητα στην κερκίδα στη λογική "είμαστε οπαδοί και μας ενώνει η ομάδα η οποία είναι πάνω απ όλα". Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.

Κατ αρχήν οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση (Κόκκαλη αρχικά, Μαρινάκη τώρα). Είναι χρόνια γνωστό ότι οι πρόεδροι και βασικά μέλη των συνδέσμων δουλεύουν σε εταιρίες των προέδρων (Ιντρασόφτ, Ιντραλότ, ναυτιλιακές) ή κάνουν μπραβιλίκια και προστασία σε αυτούς ή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, δουλεύουν ως security στο γήπεδο, έχουν θέσεις στη διοίκηση, εκπομπές δικές τους στην ΤV, μαγαζιά με οπαδικά ρούχα, δωρεάν εκδρομές με την ομάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εταιρικά αυτοκίνητα, μηχανές, κινητά κλπ. Υπάρχει δηλαδή μια πλήρης μετατροπή της πλειοψηφίας των οργανωμένων οπαδών (των κεφαλιών) σε υπάλληλους στην ουσία του προέδρου που η δουλειά τους είναι να υπηρετούν πιστά τον Ολυμπιακό ότι και αν γίνει γιατί ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω όλων που λέει και το πανό, αλλά επειδή στηρίζεται στον Πρόεδρο (εδώ γίνεται ένα λογικό άλμα) άρα και ο πρόεδρος είναι πάνω απ όλα. Σε όλα αυτά, πάντα υπάρχει και η εξήγηση: “πάνω από όλα γιατί σε τόσο δύσκολες εποχές είναι παρών, δίνει πολλά λεφτά για την ομάδα, αγαπάει την ομάδα και παίρνει τα πρωταθλήματα που πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο (κι ας γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο”, νόμιμο, παράνομο, άδικο, δίκαιο, στο γήπεδο, εκτός γηπέδου δεν έχει σημασία).

Για όσους βλέπουν μπάλα, θα έχουν παρατηρήσει πόσο λίγες φορές έχει αμφισβητηθεί ή γιουχαριστεί ο πρόεδρος. Αυτό συμβαίνει γιατί όποτε σπανίως γίνει, επεμβαίνουν αμέσως οι συνδεσμίτες και με διάφορους τρόπους ηρεμούν την κατάσταση και επαναφέρουν την ομαλότητα και την τάξη. Έτσι και ο πρόεδρος έχει την ησυχία του και ένα στρατό με το μέρος του ώστε να κάνει τις μπίζνες του και οι συνδεσμίτες βγάζουν το μεροκάματο τους και έχουν τις πλάτες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης όταν χρειαστεί. Δεν είναι άγνωστος για παράδειγμα ο βρώμικος ρόλος του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αναβαθμίστηκε μετά της αποστρατεία του σε διευθυντή "ασφαλείας" του Ολυμπιακού και φυσικά είναι γνωστότατο το χαΐδεμα ποινών που δέχτηκαν από τη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Φιλόπουλου στο ραντεβού θανάτου της Παιανίας πριν λίγα χρόνια.

Η προνομιακή κατάσταση για τη ΧΑ


Για τη Χρυσή Αυγή όλη αυτή η κατάσταση είναι προνομιακή. Γιατί είναι το πιο εύκολο το παρακράτος να συναντηθεί με το οργανωμένο έγκλημα και αντιστρόφως. Υπάρχουν μια σειρά λόγοι που συνδέονται και με τα παραπάνω.

1ον Το αντιδραστικό Νο Politica που κυριαρχεί στη Θύρα 7 έχει πολύ ύπουλο ρόλο και συνεχώς στρέφει την κερκίδα προς ακροδεξιές ιδέες και αντιλήψεις. Από τη μια ακυρώνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες οπαδών για ανάρτηση πολιτικού πανό προοδευτικού ή αντιφασιστικού περιεχομένου στο γήπεδο, και από την άλλη επιτρέπει την παλιά ελληνική σημαία με το σταυρό (με γνωστούς συμβολισμούς), τη σημαία της Βεργίνας ,της επανάστασης του 1821, πανό για τα εθνικά όπως "Iμια 1996 Δεν Ξεχνώ" και πανό "Orthodox Brothers" ή "Κοssovo is Serbia" για τους εθνικιστές "αδερφούς" οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμα και στα συνθήματα, γιούχα από τους οργανωμένους όταν αρχίσει μεμονωμένη ομάδα οπαδών να βρίζει πχ τον πρωθυπουργό αλλά μπορεί να ακούγεται ο ήχος της μαϊμούς όταν παίρνει τη μπάλα έγχρωμος παίχτης της αντίπαλης ομάδας. Πάλι όμως υπάρχει μια φθηνή δικαιολογία όποτε προκύψει αντιπαράθεση, στη λογική ότι αυτά δεν είναι πολιτικά πανό αλλά είναι τα σύμβολα της χώρας μας, είναι η ιστορία της πατρίδας μας αφού είμαστε Έλληνες, Ορθόδοξοι, ιστορικά είμαστε αντίπαλοι με τους Τούρκους και τους Αλβανούς, αγαπάμε τους Σέρβους.

2ον Η εξάρτηση των συνδέσμων από τον ημιφασίστα εφοπλιστή πρόεδρο και εκδότη των χρυσαυγίτικων Παραπολιτικών (o οποίος βρίσκεται και πίσω από τη χυδαία οπαδική εφημερίδα Γαύρος). Χρυσαυγίτικη δεν είναι μόνο γιατί πχ έβγαλε το Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη που έλεγε ότι απειλείται η ζωή του από την τρομοκρατία βγάζοντας τον θύμα, ούτε γενικά για όλο το "ακίνδυνο" lifestyle των Ναζί που προσπάθησαν από πέρσι να επιβάλουν στη ζωή μας αυτή και διάφορες άλλες φυλλάδες άλλων Γαύρων όπως ο Θ"αί"μος που εύστοχα έγραψαν οι Παναθηναϊκοί σε πανό. Ο Μαρινάκης έχει συμφέρον να στηρίζει τη ΧΑ όπως θα δούμε πιο κάτω.

3ον Η αδυναμία απάντησης από τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο του Ολυμπιακού που είναι η σιωπηρή πλειοψηφία που δεν μιλάει, δεν οργανώνεται δεν αντιδράει παρά σπασμωδικά άτομα τα οποία αμέσως στοχοποιούνται. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η παγίωση μιας χρόνιας κατάστασης με το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπάρχει να τα βάλεις με το παρακράτος της ΧΑ και το οργανωμένο έγκλημα που πλέον υπάρχει στη θύρα 7.

4ον και πολύ σημαντικό, η καλή δουλειά που έτσι κι αλλιώς γίνεται στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά την περίοδο της κρίσης από τη ΧΑ σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σοβαρής απάντησης από την αριστερά έχει φέρει την κατάσταση στα μέτρα της, αυξάνοντας συνεχώς την επιρροή της στρατολογώντας τη νεολαία του Πειραιά και της θύρας 7.

Η ΧΑ στην υπηρεσία του Μαρινάκη με τις πλάτες των συνδέσμων

Η ντροπιαστική ανακοίνωση για την ιστορία του Ολυμπιακού και του Πειραιά του Porto Leone για το Φύσσα δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα των παραπάνω . Είναι και αυτή σε κλίμα No Politica γενικά, και πέραν όλων των άλλων που λέει ή δεν λέει, το δήθεν απολιτικ κλείσιμο, "στη Θύρα 7 εργάτες και αφεντικά γίνονται ένα" δυστυχώς τα λέει όλα.

Ότι δηλαδή, πρόεδροι ΠΑΕ με χρέη εκ. στο δημόσιο και ενταγμένοι στο άρθρο 44 ,αφεντικά με δις ευρώ σε offshore εταιρίες στο εξωτερικό, πρώην αντιπρόεδροι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δραχμών, εργάτες στη Ζώνη με 1 μεροκάματο τη βδομάδα, εφοπλιστές με 56 φοροαπαλλαγές και 100 καράβια με σημαία Μarshall Ιsland (ναι αυτή τη σημαία έχουν τα 100 πλοία του πατριώτη Μαρινάκη), άνεργοι από τα κλειστά εργοστάσια των Λιπασμάτων και του Κεράνη, πρώην πρόεδροι με ιδιόκτητο πρώην δημοτικό γήπεδο ονόματι Καραϊσκάκη για 50 χρόνια, εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Cosco με μισθούς Κίνας, ναυτεργάτες σε γκαζάδικα γίνονται ένα για το Θρύλο, στη Θύρα 7.

Η επικίνδυνη αυτή εξίσωση δεν έγινε αφελώς, έχει και αυτή το ρόλο της. Να δικαιολογεί το χρέος προς τον Πρόεδρο / Εφοπλιστή Μαρινάκη που εκτέλεσε η Χρυσή Αυγή όταν την ώρα που ο ελληνικός λαός περνάει μαρτύρια από τα μνημόνια, ψήφισε τις ρυθμίσεις για τα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ. Όταν την ώρα που δολοφονούσε τον Φύσσα την προηγούμενη Παρασκευή ψήφισε με τη ΝΔ υπέρ στην επέκταση νέων προνομίων φοροαποφυγής των εφοπλιστών. Προσπαθεί εδώ και καιρό να στήσει εργοδοτικά-απεργοσπαστικά σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στη λογική ότι η απεργίες σας έφτασαν ως εδώ την ώρα που η επιβίωση των εργατών έγκειται στη ευχέρεια των εφοπλιστών αν τους δώσουν κάνα μεροκάματο, λέγοντας "μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από αυτούς εξαρτιόμαστε".
Δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη ΧΑ όπως λέει και ο Guardian.

Το Καθήκον το φίλων του Ολυμπιακού

Μπορεί σε πολλούς συνδέσμους ομάδων μετά το Δεκέμβρη του 08 (όπως των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιου, Ατρόμητου, Πας, Ηρακλή ή της ΑΕΚ από παλαιότερα) να γίνονται θετικές διεργασίες για τα δεδομένα και τη φύση του οπαδικού κινήματος και οι φασίστες να έχουν εκτοπιστεί, αλλά στον Ολυμπιακό δυστυχώς το παιχνίδι έχει χαθεί προς ώρας και το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά, στην πιο μεγάλη και πιο εργατική/ταξική κερκίδα της χώρας. Αν δεν δοθεί η μάχη μέσα και έξω από την κερκίδα, η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει. Ο προοδευτικός κόσμος του Ολυμπιακού έχει ιστορική ευθύνη να ανατρέψει τους συσχετισμούς απομονώνοντας τα φασισταριά ακόμα και μέσα στους συνδέσμους. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν και να πουν πως δεν μπορεί να γίνει προτεραιότητα κάτι τέτοιο και πως υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Εδώ και χρόνια όμως οι σύνδεσμοι συσπειρώνουν το πιο οργισμένο και δυναμικό κομμάτι της νεολαίας και αποτελούν ένα από τα πιο οργανωμένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο (είδαμε το ρόλο των οπαδών στην τουρκική εξέγερση) που δεν μπορεί να το χαρίσεις στη Χρυσή Αυγή..

39 σχόλια

 • πολ
  πολ Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 05:54 Σύνδεσμος σχολίου

  καταρχην, ειμαι Ολυμπιακος. τα σχολια που διαβαζω ομως απο οπαδους της ομαδας μου πανε για οσκαρ βλακειας... αυτο που δεν μπορουν να συλλαβουν με το μικρο τους μυαλουδακι ειναι το ΔΕΝ υπαρχει no politica: εδω και δεκαετιες το απολιτικο ή νο πολιτικα ή οπως αλλιως θες ειναι γραμμη ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΑΤΗ ακροδεξιων για να διειδυουν στα γηπεδα, στα σχολεια, στα πανεπιστημια. Οσοι το αποδεχονται ειναι αφελη θυματα πολυ συγκεκριμενης πολιτικης προπαγανδας και τακτικης.

 • Nikos
  Nikos Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν έγινε απολυτως κατανοήτη η "φιλοσοφία" του άρθρου;
  Αν κατ΄ αυτό τον τρόπο ο αρθρογράφος ζηταει (πιέζει) να εκδηλωθούν πολλοί άλλοι κατα πως ο ιδιος ο αρθρογράφος θέλει (ο θεος να τον κανει αρθρογράφο). τότε αυτο καλείται ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ο αθλητισμός, επομένως και το ποδοσφαιρο πρέπει να είναι μακράν της πολιτικής. Άλλωστε είναι και διακύρηξη του παγκόσμιου αθλητισμού κάτι τέτοιο.

 • memos
  memos Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 21:42 Σύνδεσμος σχολίου

  Πρώτον: από την εισαγωγή του άρθρου ακυρώνεις όλο το υπόλοιπο. Αφού όπως γράφεις (και μάλιστα με Bold) "...ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.", γιατί να το έβλεπες και τώρα;
  Δεύτερο: πιο κάτω γράφεις: "Ο Μαρινάκης έχει συμφέρον να στηρίζει τη ΧΑ όπως θα δούμε πιο κάτω." οϋτε ο Μαρινάκης είμαι και ούτε έμμισθη σχέση έχω, αλλά όσο και να διάβασα το "πιο κάτω" απόδειξη δεν βρήκα. Εκτός αν το οτι είναι εφοπλιστής και πλούσιος σημαίνει οτι είναι χρυσαυγίτης.
  Τρίτο: Πιο κάτω, στον τίτλο "Η ΧΑ στην υπηρεσία του Μαρινάκη με τις πλάτες των συνδέσμων" επικαλείσαι το ακριβώς αντίθετο! Οτι δηλαδή η χrυσή αυγή είναι στην υπηρεσία του Μαρινάκη! Και συνεχίζεις γράφοντας "...στη Θύρα 7 εργάτες και αφεντικά γίνονται ένα". Μα, αυτή η εξίσωση των εργατών με τα αφεντικά δεν είναι και κύριο μέλημα του ΚΚΕ; Τελικά, τι είμαστε οι γαύροι;
  Τέταρτο: "Για όσους βλέπουν μπάλα, θα έχουν παρατηρήσει πόσο λίγες φορές έχει αμφισβητηθεί ή γιουχαριστεί ο πρόεδρος." Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει γιουχάρει ΚΑΙ τον Κόκκαλη ΚΑΙ τον Μαρινάκη, όχι πάντα βέβαια! Εκτός κι αν ήθελες, όταν μου έφερνε το Ριβάλντο, το Ζιοβάνι και τον Καρεμπέ να τον γιουχάρω! Και έχω βρίσει τον Κόκκαλη (στο ματς με Σαχτάρ!) και κορνέδες έχω πετάξει ενάντια σε μια απόφασή του αλλά και τον Μαρινάκη πέρσι τον ξέσκισα!
  Πέμπτο: "...ο ήχος της μαϊμούς όταν παίρνει τη μπάλα έγχρωμος παίχτης της αντίπαλης ομάδας". Για ρατσισμό δεν έχεις δικαίωμα να μας κατηγορείς! Έχουμε "προσκυνήσει" Καρεμπέ, Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Οφορίκουε (μόνο τα τελευταία χρόνια).
  Έκτο: "Δεν είναι άγνωστος για παράδειγμα ο βρώμικος ρόλος του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Γιάννη Τσιρώνη," Αφού κόβεσαι τόσο πολύ για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις εξέδρες, γιατί δεν πας στον εισαγγελέα τα στοιχεία αυτά που σου κάνουν γνωστό το ρόλο του Τσιρώνη;
  Έβδομο: Όλο το άρθρο, δείχνει οτι όχι μόνο δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στο Καραϊσκάκη, αλλά ούτε σε άλλο γήπεδο! Ένα συνοθύλευμα είναι, που έτυχε να στρέφεται κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη! Αν για κάποιους λόγους "έπρεπε" να την πέσεις στον Αλαφούζο ή στον Μελισανίδη, απλά θα άλλαζες τα ονόματα και τα υπόλοιπα θα ήταν ίδια. "Εξέδρα", "οργανωμένοι", "εφοπλιστής", "λαός", "χρυσή αυγή", "σύνδεσμο;", "πρόεδρος".

 • Στάθης Ψάχτης
  Στάθης Ψάχτης Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 18:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Έτσι ακριβώς είναι δυστυχώς, και είμαι και Ολυμπιακός γαμώ τη τρέλα μου. Ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι, η 7 έχει γεμίσει φασισταριά... Η ανύπαρκτη απάντηση του porto leone τα λέει όλα. Είναι δυνατόν να αναρτούν οι βάζελοι πανό για το δολοφονημένο παλικάρι, οπαδικά αντίπαλο και Κερατσινιώτη, κι εμείς ΤΙΠΟΤΑ;;
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΡΕ!

  Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο

 • los
  los Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 02:01 Σύνδεσμος σχολίου

  θυρα 7 εξαρχειων και μαλακιες τουμπανα...κατι τετοιοι ασχετοι βγαζουν κειμενα φολες στο ιντερνετ και μας κανουν να τρωγομαστε σαν τους ζελες
  καλο θα ηταν οι οπαδοι του facebook να κανουν τουμπεκα οπως και οι αναρχες με αφορμη μια δολοφονια να μην προσπαθουν να περασουν τα πιστευω τους στη 7(το ιδιο ισχυει και για τους σιστες) γιατι η φαπα θα πηγαινει συννεφο

  οπως εγραψε και καποιος αλλος απο κατω γιατι ολοι κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος?μονο ο ολυμπιακος ΕΜΠΛΕΚΟΤΑΝ(το τονιζω γτ κυκλοφορουν πολλοι λασπολογοι) με φασιστικες μαλακιες?
  νοπο-παναθηναικος
  ghetto club-αεκ
  the northeners-παοκ
  ιερολοχητες-αρης
  καντε λοιπον τουμπεκα και καντε και μια οπαδικη ερευνα πριν αρχισετε να γραφετε πιπες
  (οι παραπανω αναφορες σε φασιστικες ομαδες ειναι μεμονωμενη και δεν βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι ολους π.χ θυρα 4 η 3 η 21 ξεκαθαριζω αλλο ΘΥΡΑ και αλλο Group η ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)

 • Χάρης Κωσταντακόπουλος
  Χάρης Κωσταντακόπουλος Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 01:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι πεφτοσυννεφάκηδες
  Υπάρχουν σήμερα δύο κατηγορίες πεφτοσυννεφάκηδων: Οι δημοσιογράφοι που δεν ξέραν τι είναι η Χρυσή Αυγή και τα ανακάλυψαν όλα έκπληκτοι μετά τη δολοφονία.
  Και οι Ολυμπιακοί που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για το κόλπο που στήσαν οι Χρυσαυγίτες στον Πειραιά.
  Κατά τα άλλα μας φταίει που μας κράζουν;
  Ή θα καθαρίσουμε την εξέδρα από τους νεοναζί ή θα μας κράζουν όλο και περισσότεροι. Και δεν θα μας κράζουν επειδή είναι βαλτοί του Αλαφούζου, αλλά επειδή αγαπούν τον Ολυμπιακό.

 • Theo
  Theo Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 21:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος έγραψε αυτό το άρθρο και οι σκοποί του είναι προφανείς. Εικασίες που μόνο κάποιος με έμμονες ιδέες μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να καταλήξει σε συμπεράσματα και να κάνει και συστάσεις. Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια πίσω του και τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών και φιλάθλων του δεν την αφορούν οι κόντρες μεταξύ συνδέσμων και ειδικά όπως τις βαφτίζει ο συντάκτης. Ο Ολυμπιακός είναι ο απλός κόσμος που τον υποστηρίζει, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ανεξάρτητα από κοινωνική θέση και πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν είναι ούτε οι σύνδεσμοι, ούτε οι αλήτικες ενέργειες ορισμένων μέσα σε αυτούς. Παρά τις διαφορετικές καταβολές των οπαδών του λαοφιλέστερου ελληνικού συλλόγου ποτέ δεν υπήρξαν προβλήματα και τέτοιου είδους κόντρες ανάμεσά τους και δεν θα δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ένας τυχάρπαστος, κακοπροαίρετος και υστερόβουλος αρθρογράφος. Και πάλι ντροπή στον δειλό που ανώνυμα φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και τις δημοσιεύει για να ασχοληθούμε μαζί του και για να ικανοποιήσει τις δικές του ορέξεις και τους δικούς του σκοπούς. Ειχε τη δημοσιότητα που επιθυμούσε. Καιρός να επιστρέψει στον μικρόκοσμό του.

 • astrotos
  astrotos Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 15:40 Σύνδεσμος σχολίου

  Άρθρο ντροπή με ύποπτους σκοπούς.Ο Ολυμπαιακός διαχρονικά και ειδικά στη δημιουργία του είναι μαζί με το παοκ ο πιο κρυστάλινος ταξικά προσανατολισμένος σύνδεσμος ώστε και αναφέρεται ως ομάδα του Λαού.Χωρίς ίχνος στοιχείου διασύνδεσης ΟΣΦΠ με ΧΑ και με το no political μιάς ανακοίνωσης δημιουργείς ετσιθελικά και ύποπτα απαράδεκτους συνειρμούς.Θα έγραφες πχ κάτι για τη ΝΟΠΟ (Ναζιστική οργάνωση Παναθηναικών Οπαδών) Καλή η υπηρεσία στον "αντιφασίστα" Αλαφούζο!

 • bas
  bas Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:50 Σύνδεσμος σχολίου

  εξαιρετικο αρθρο. οι φιλοι ολυμπιλαγοι απο τη θυρα (λ)εφτα να μην θυμωνουν. ετσι ειναι τα πραγματα κοριτσια...

 • truth
  truth Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 09:02 Σύνδεσμος σχολίου

  @georg εγραψες το παρακατω: Μηπως στον αρουλη δεν παιζει φασισταριο τρελο?................

  γνωρίζεις κατι περισσότερο; γιατί γνωρίζω πολυ καλα ότι στην 3 εχει αναρτηθει απειρες φορες πανό με τον τσε και γενικα ο super 3 εχει χαρακτηριστεί απ όλους ως "αντι φα" σύνδεσμος......μάλιστα όταν εγινε ο αγωνας γιαγκελονια Αρης, οι πρωτοι μας εβριζαν ως αντιφασιστες. όποιος ασχολείται γνωριζει πολυ καλα τί γίνεται στην 3. χωρια που εχει σημειωθεί περιστατικό μέσα στην θυρα, όταν καποιος τόλμησε να μπεί με μπλουζα με στόχο πανω. εφυγες με τις κλωτσιες. τελευταιο πανο αυτό στην ξανθη: μπαλα θα παίξουμε με τα κεφαλια των φασιστων. αυτή λοιπόν ειναι η αληθεια και προτου γραψεις κατι που είναι τέρμα χυδαίο, προσβλητικο και δυσφημιστικό, καλό θα είναι να ψαχνεσαι (μάλιστα αυτό ζητάς κατηγορώντας εμμεσως πλην σαφως και τον αρθρογραφο). στους ιερολοχίτες επισης, συμβαίνει το ιδιο, ασχετως αν το σημα τους εχει περικεφαλαία. επειδη τα γνωριζω τα παιδια, στον συνδεσμο μεσα, επικρατεί τερμα αντιφασιστικο κλιμα! επισης και για να μαθαίνεις καλυτερα τα πραγματα, μάθε τί ομαδα είνια καποια μελη των πυρηων της φωτιας που επιασαν και μετά θα μιλας! μάθε σε ποιον συνδεσμο μπουκαρε η αντιτρομοκρατική μετά τις συλληψεις αυτές.

  σβηστο λοιπόν γιατί δείχνεις ότι δεν γνωρίζεις ΤΙΠΟΤΑ απο το τί γίνεται στον ΑΡΗ..............ενημερώνεσαι απο κατι τυπους στυλ 30φυλλοπουλου κλπ........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040