Πόσο αποτιμάται η ζωή στη μνημονιακή Ελλάδα; Του Τάσου Σταυρόπουλου

Πόσο αποτιμάται η ζωή στη μνημονιακή Ελλάδα; Του Τάσου Σταυρόπουλου
 • Σχόλιο του Γραμματέα του Σχεδίου Β Τάσου Σταυρόπουλου.
 • 1.20 €, όσο ένα εισιτήριο στο τρόλεϊ.Τόσο αποτιμήθηκε η ζωή ενός 18χρονου άνεργου στη χώρα μας. Τόσο έχει αποτιμηθεί από την τρόικα, από την Ε.Ε, από το ΔΝΤ. Και βέβαια από την κυβέρνηση και τους βουλευτές που εκτελούν τις εντολές. Ο νεαρός πήδηξε στο κενό από το τρόλεϊ, για να αποφύγει το πρόστιμο ή τη σύλληψη ,γιατί δεν είχε εισιτήριο, όπως σε λίγο θα πηδάνε από το μπαλκόνι του σπιτιού τους οι «κακοπληρωτές» που δεν μπορούν να πληρώνουν τη δόση του δανείου τους, όταν θα γίνει η άρση της κατάσχεσης για την πρώτη κατοικία.
Αυτό απαιτεί η ισότητα. Μόνο οι πλούσιοι θα είναι συνεπείς; Πολύ εύστοχα το έχει διατυπώσει ο Ανατόλς Φρανς και το αλίευσα από ένα εύστοχο σχόλιο του Π.Κατσάκου στο διαδίκτυο:   «Ο νόμος, στην μεγαλοπρεπή του ισότητα, απαγορεύει και στους πλούσιους, όπως και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τα γεφύρια ή στις παραλίες, να ζητιανεύουν στους δρόμους και να κλέβουν ψωμί».
 • Η κυβέρνηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η δολοφονία του νεαρού δε θα ταράξει τα νερά. Ούτε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον τρόμο του νεαρού που δεν είχε ένα ευρώ στην τσέπη του. Για τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν είναι η είδηση που πρέπει να καλέσει τους 1.500.000 απόκληρους –άνεργους της κοινωνίας μας, τους τυχερούς εργαζόμενους των 300€ με ωράριο προ Σικάγου εποχής σε εξέγερση. Το αίμα του νεαρού για πόσο καιρό θα μείνει ατιμώρητο; Ή «τίσις» δε θα αργήσει. Και τότε να δούμε που θα πάνε να κρυφθούν αυτοί που όλη μέρα στα ΜΜΕ λιβανίζουν την τρόικα , το ευρώ, τα μνημόνια. Που δε βλέπουν πού οδηγεί η μνημονιακή απόγνωση. Που οι 4000 αυτοκτονίες είναι γι’ αυτούς μια ρουτίνα στο καθημερινό λιβανιστήρι της εξουσίας.
 •  

  14.8.2013

  Προσθήκη σχολίου

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή

  Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

  Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

  info@sxedio-b.gr

  210 3810040