Κυβέρνηση...σσσ!!! μην την ξυπνάτε, κοιμάται στην μνήμη του παρελθόντος ...Του Γιάννη Περάκη

Κυβέρνηση...σσσ!!! μην την ξυπνάτε, κοιμάται στην μνήμη του παρελθόντος ...Του Γιάννη  Περάκη

Κυβέρνηση...σσσ!!! μην την ξυπνάτε, κοιμάται στην μνήμη του παρελθόντος ...

 

Εχουν περάσει αρκετές ώρες απο την πρωτοφανή γερμανική πρόκληση, με την δήλωση που έκανε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος της Α. Μέρκελ, Χ. Ζεεχόφερ CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας), «καλύτερα να κυβερνούσαν μόνιμα την Ελλάδα οι Βαυαροί». Κάποιος ψίθυρος απο το πολιτικό σύστημα εξουσίας και τα ΜΜΕ;

Μάταια αναμένουμε:Μια φωνή ρε παιδιά, ένα ψέλλισμα, κάτι από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς "αριστερά". Υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας είναι. Ακόμα και για τους πλέον λαλίστατους υπουργούς και ευρωβουλευτές, ήχησε σιωπητήριο. Ο κ. Πολάκης, η κ. Σβίγκου, ο κ. Σκουρλέτης και ο πλέον αρμόδιος κ. Κοτζιάς; Αντί αυτού διαβάζουμε δηλώσεις όπως:

κ. Παπαδημούλης: Δύο νέα θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία

κ. Ρήγας: Ζητήματα εθνικών συμφερόντων να μη μπαίνουν στη διάσταση της μικροπολιτικής

κ. Κοτζιάς για Τουρκία: Η φιλική μας πολιτική δεν αποτελεί δείγμα αδυναμίας

κ.Καμμένος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πόρτα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

κ.Παπαδημούλης: Άλλο Ιταλία, άλλο Ελλάδα

Αλλά το σιωπητήριο ήχησε και  στα συντρίμμια της «ισχυρής» Ελλάδας (ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ).

Οι «ντούροι εθνικόφρονες» (Ν.Δ.) εσίγησαν ή όπως λέμε άκρα του τάφου σιωπή. Το κάψιμο της σημαίας στην ΝΔ  θεωρείται μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός απο την δήλωση του κ. Ζεεχόφερ

Β. Κικίλιας: «για το κάψιμο της σημαίας», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Ελληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό».

Τέλος «εθνικιστές» της Χρυσής Αυγής, εσίγησαν και αυτοί (λόγω ιδεολογικής συγγένειας).

Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;... (Γ. Σουρής)

Τό κενό της αντίστασης στην ξένη κηδεμονία θα αναπληρωθεί, όπως αναφέρεται στα  Δέκα Σημεία για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα-Κείμενο Υπογραφών:

«Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό».  Εθνικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού Κορυσχάδες Ευρυτανίας, 27 Μαϊου 1944

Σήμερα:  Εμείς, όσες κι όσοι, υπογράφουμε αυτό το κείμενο:

Πρώτο: Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την άγρια επίθεση ενάντια στην κοινωνία, στον κόσμο της εργασίας, στη νέα γενιά και με τον εξευτελισμό της Ελλάδας, αποτέλεσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το τέλος του τρίτου προγράμματος δεν εγκαινιάζει καμία ανάπτυξη και απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς και την ξένη κηδεμονία. Από το 2010, πέρα από το πάγιο καθεστώς εξάρτησης της σύγχρονης εποχής, οι κυβερνήσεις έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε καθεστώς άμεσης επιτροπείας για δεκαετίες, σε κατάσταση στασιμότητας και αναπτυξιακής καθήλωσης. Η κρίση είναι οικονομική κοινωνική, πολιτική, εκπαιδευτική, επικοινωνιακή, αξιακή, δηλαδή καθολική, κρίση πολιτισμού. Η πατρίδα μας βρίσκεται εν κινδύνω.

Ενατο: Συνυπογράφουμε το κείμενο: Όσες και όσοι πιστεύουμε ότι οι αναγκαίες αυτές αλλαγές είναι ασυμβίβαστες με την παραμονή στην Ευρωζώνη και οδηγούν σε ρήξη με την ΕΕ. Όσες και όσοι, παράλληλα, προτάσσουν την εφαρμογή ενός προγράμματος ανασυγκρότησης και μετασχηματισμών της χώρας και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ν’ ανακοπεί απ’ οποιονδήποτε εκβιασμό ή τελεσίγραφο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οιουδήποτε άλλου. Καλούμε όλες και όλους που συμμερίζονται αυτές τις σκέψεις να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα. Να συνδυάσουμε την ισχύ της ενότητας με το εύρος της διαφορετικότητας. Έχουμε συνείδηση ότι, ιδιαίτερα με τη σημερινή διακυβέρνηση, έχει πληγεί σε βάθος η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κάθε πολιτική δράση για εναλλακτική λύση κι οφείλουμε να αγωνισθούμε σκληρά για να την αποκαταστήσουμε. Η μόνη εγγύηση μας γι’ αυτό θα είναι η δράση μας.  

Δέκατο: Δεσμευόμαστε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης υπογραφών, που θα είναι η πρώτη ένδειξη στήριξης και γενναίας απόφασης για την κοινή μας πρωτοβουλία, να προχωρήσουμε σε ευρείες συναντήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να συζητήσουμε για τους τρόπους συνεργασίας, κοινής δράσης, αγωνιστικής παρουσίας όλων των κινήσεων και προσώπων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Στο χέρι μας είναι να αποτελέσει το 2018 τομή για τη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος για μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, που θα συμβάλει στην ανακοπή και στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Για να ανοίξει ένας νέος ορίζοντας ειρηνικής επανάστασης και λυτρωτικής απελευθέρωσης του λαού μας.

Γιάννης Περάκης

Οικονομολόγος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040