Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την αλήθεια ρε! Την αλήθεια, Ρε... Του Γιάννη Περάκη

Την αλήθεια ρε! Την αλήθεια, Ρε... Του Γιάννη Περάκη

Την αλήθεια ρε! Την αλήθεια, Ρε...

Ξυπνάς νωρίς το πρωί και ετοιμάζεσαι να πάς στην δουλιά σου. Η ατμόσφαιρα μυρίζει καμένη γή κόβεται η αναπνοή σου. Ανοίγεις το laptop και διαβάζεις τα τελευταία νέα:

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα «ασύμμετρο φαινόμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωσή του για τα πύρινα μέτωπα. Ανεβαίνει η πίεση σου γιατί έχεις μνήμη και σου έρχεται στο μυαλό Ο «στρατηγός άνεμος» δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, έλεγε ο κ. Β. Πολύδωρας (υπουργός Δημόσιας Τάξης) αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που εδώ και τέσσερις ημέρες κατακαίνε την Ελλάδα (in.gr 27/08/2007).

Και στο μυαλό ήρθαν οι "ασύμμετρες" απειλές Καραμανλή, όταν πάλι καιγόταν όλη η Ελλάδα.

Μετά πάς παρακάτω και διαβάζεις Να μην μας βρει άλλο κακό: Η Ν. Δημοκρατία έχει "εθελοντές" και μάλιστα είναι έτοιμοι να συνδράμουν για την κατάσβεση πυρκαγιών (εδώ η πίεση ανεβαίνει σε επικίνδυνα), γιατί με επαγγελματίες πυροσβέστες και τον κρατικό μηχανισμό, το φταίξιμο το έριξαν στον στρατηγό άνεμο.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Σιωπή κυρίες και κύριοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι, κάντε τη δουλειά σας, σβήστε τις φωτιές και μετά ελάτε με αποδείξεις να μας πείτε και ποιοι τις έβαλαν. Αντε σας βαρέθηκα, αγχωθήκατε μη γίνει τίποτε και χάσατε τους εναπομείναντες μέχρι την διάλυση σας , μισθούς.

Α όλα κι΄όλα άλλο η καταστροφή και άλλο η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Καιγόταν ο τόπος και τα διόδια συνέχιζαν και εισέπρατταν. Χρέωναν όσους έτρεχαν να σωθούν και αν δεν είχαν χρήματα....

Οι Ολοι μαζί μπορούμε, η "ιδιωτική" πρωτοβουλία δείχνει το "κοινωνικό" της πρόσωπο. Ομως έχεις δικαίωμα επιλογής ή σπάς τις μπάρες και βρίσκεσαι κατηγορούμενος ή πληρώνεις διόδια (εάν σωθείς).

Ολα κι’ όλα το ηθικό είναι υψηλό.

Πύργος: Ο πρώην συντονιτστής του ΣΥΡΙΖΑ που του πλειστηριάσαν το μαγαζί με τις υπογραφές των πρώην συντρόφων του. Ωςμη δίκαιο,εξοντωτικόκαι συνάμακαταχρηστικόχαρακτηρίζει τον προ ημερώνηλεκτρονικό πλειστηριασμόπου πραγματοποιήθηκε σεσυμβολαιογραφείο της ΑμαλιάδαςοΓιώργος Δούνιας, υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος στον Πύργο που εκπλειστηριάστηκε για το ποσό των 30.000 ευρώ… Πρόκειται για το ακίνητο επί της οδού Γερμανού που λειτουργεί ως εμπορικό κατάστημα («BoneyCorner») εδώ και 20 χρόνια…

«Το χρέος προέκυψε από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 150.000 ευρώ, από τα οποία έχει εξοφληθεί ποσό περίπου 20-30.000 ευρώ από τον πατέρα μου, στον οποίο και ανήκει το ακίνητο. Εχει μείνει υπόλοιπο 130.000 ευρώ, αφού η κρίση μας ανάγκασε να μην μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις δόσεις που απαιτούνταν. Κάναμε προσπάθειες ζητώντας από την τράπεζα να διαγράψει μέρος της οφειλής και για το υπόλοιπο να γινόταν μια βιώσιμη ρύθμιση, όπως γίνεται σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις κι όπως έγινε και με τα αδέρφια Τσίπρα από την ίδια τράπεζα. Σε εμάς όμως ζητήθηκε να δίνουμε μηνιαία δόση των 1.000 ευρώ, που για την εποχή που διανύουμε και τα δεδομένα της επιχείρησης μας δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Επίσης το «κούρεμα» που μας πρότειναν ήταν στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα.

Είναι μικρό το διάστημα που όντας Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας συμμετείχες σε δράσεις εναντία στους πλειστηριασμούς… Υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες με πρώην συντρόφους να κρατάμε πανό κατά των πλειστηριασμών. Συμμετείχαμε μαζί τότε στα κινήματα και είναι αυτοί που έβαλαν υπογραφή για να χάσουμε το κατάστημα μας… Λέω ότι πριν τον πλειστηριασμό η τράπεζα μου ζήτησε πόσο 10.000 ευρώ για να μην γίνει η διαδικασία, όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Την επόμενη του πλειστηριασμού βρέθηκα στην τράπεζα και τους τόνισα ότι το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακεφαλαιοποηθεί με ποσό 245 δις ευρώ περίπου για τα «κόκκινα δάνεια» κι αντί να προβούν σε διαγραφές χρεών βλέπουμε ένα στοχευμένο σχέδιο κατά της ιδιωτικής περιουσίας. Σαν έμποροί δεν μπορούμε δυστυχώς να υπαχθούμε στο νόμο Κατσέλη κι έχουμε την «ατυχία» να διαθέτουμε «μαγαζί γωνία». Ο πατέρας μου δούλευε επί 30 χρόνια, πληρώνοντας εισφορές, για να αγοράσει ένα ακίνητο και τώρα βρίσκεται στο μηδέν… σε αντίθεση με άλλους που έχουν πληρώσει στο Κράτος πολύ λιγότερα κι έτυχαν ευνοϊκότερης ρύθμισης (patrisnews.com)

Δώσανε 11 εκατομμύρια δολάρια για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2,5 δισεκατομμύρια για τα F16 , τα ORION και για πυραύλους! ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.... Γιατί ζούμε μια πρωτόγνωρη καταστροφή με την πρώτη πυρκαγιά;

Φταίνε οι κουκουνάρες;

Φταίνε οι Ρώσοι;

Φταίνε οι ξένοι πράκτορες;

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε μόλις 11 εκατ. δολλάρια για τους κινητήρες των 12 πυροσβεστικών αεροσκαφών «καναντέρ»! Oπως επεσήμανε η ειδησιογραφία "με εντολή του πρωθυπουργού δόθηκαν 10 εκατ. για την επισκευή των κινητήρων και συγκεκριμένα εννέα εκατ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα «καναντέρ» και ένα εκατ. για την επισκευή ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής'.

Θυμάται κανείς πόσο κοστίζουν τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ORION; 600.000.000 "εκατ." δολλάρια

  • Θυμάται κανείς πόσα χρήματα δόθηκαν για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων που κρίνονται απαραίτητα για την Ανατολική Μεσόγειο; 1.300.000.000 "δις." Δολλάρια.
  • Θυμάται κανείς πόσο κοστίζει ο Εκσυγχρονισμός των F16; Από "1.800.000.000 μέχρι 2.500.000.000" "δις." δολλάρια.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει που καταβάλλει περισσότερα του 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ! (ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ )

Πήδα γύρω από μεγάλους στρατώνες
Φυλάξου από ανύπαρκτους εχθρούς
Βράδια παρέα μ’ εφιάλτες στους κοιτώνες
μέτρα το χρόνο με άρρωστους σφυγμούς

Για την πατρίδα κι όλους αυτούς
που δεκάρα για σένα δε δίνουν
Για γυναίκες παιδιά, κουφούς και τυφλούς
που κατάμουτρα στους δρόμους
σε κοιτάν και σε φτύνουν

Κάνε πίσω ήρθε ο καιρός να ξεχάσεις
όσα ως τώρα νόμιζες απλά
Στις τουαλέτες τα όνειρα σου θα ξεράσεις
θα χαλαρώσεις και θα μπεις στη σειρά.

Για την πατρίδα κι όλους αυτούς
που δεκάρα για σένα δε δίνουν
Για γυναίκες παιδιά, κουφούς και τυφλούς
που κατάμουτρα στους δρόμους
σε κοιτάν και σε φτύνουν.

Στίχοι: Γ. Αγγελάκας Μουσική: Γ. Καρράς Β & Γ. Αγγελάκας

Γιάννης Περάκης (εν βρασμώ ψυχής)

Οικονομολόγος

Τελευταία άρθρα από τον/την Σχέδιο Β

© 2013 Σχέδιο Β'