Ένα Αντίο στον Κώστα Βεργόπουλο

Ένα Αντίο στον Κώστα Βεργόπουλο

Ένα Αντίο στον Κώστα Βεργόπουλο

Ο Κώστας δεν είναι πια στη ζωή, δεν θα τον ξανασυναντήσουμε, δεν θα κουβεντιάσουμε, δεν θα γελάσουμε μαζί. Σίγουρα ήταν ένας καλός διανοούμενος, πολυγραφότατος αρθρογράφος, συγγραφέας, πανεπιστημιακός. Ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν από την γενιά του. Με μεγάλη συγκίνηση, ακούσαμε από το ραδιόφωνο τον θάνατό του. Πολιτικά συναντηθήκαμε ελάχιστα, κυρίως στις απαρχές της συγκρότησης του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης. Παρόλο που ήταν ιδιαίτερα κριτικός στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, δεν ήθελε μια Ελλάδα έξω από την ΟΝΕ ή και την Ε.Ε..  

Ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος που ευχαριστιόσουν την παρέα του, το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, κυρίως την πραγματικά ελεύθερη  συζήτηση μαζί του, τις απίστευτες γνώσεις του. Είχα την τύχη να βρεθούμε μαζί για δεκαπέντε ημέρες στην Αβάνα, περίπου πριν 10 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα  μαζί με άλλους δύο φίλους γίναμε αχώριστη και καθημερινή παρέα. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε, γιατί κάπου πίστευε ότι ο Τσε είχε προδοθεί από τον Κάστρο και για αυτό  δεν ήθελε να επισκεφτεί την Κούβα. Εκεί διαπίστωσε ότι δεν ήταν έτσι η ιστορία, κάτι που του έδωσε απέραντη ικανοποίηση.

Ο Κώστας έφυγε, αλλά η φυσιογνωμία του, η εκφραστικότητά του , ο άνθρωπος με το μικρό πούρο κάτω από το  μουστάκι θα είναι πάντα αξέχαστος. Καλό σου ταξίδι, Κώστα Βεργόπουλε.

Κώστας Γέρος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Σολωμού 13, Εξάρχεια, 2ος όροφος (5μμ - 10μμ)

info@sxedio-b.gr

2108224344