Οι τρεις απίστευτοι φαρισαϊσμοί των «αντιμέτρων»

Οι τρεις απίστευτοι φαρισαϊσμοί των «αντιμέτρων»

Οι τρεις απίστευτοι φαρισαϊσμοί των «αντιμέτρων»

Το σχόλιο μας

Πραγματικά είναι απίστευτο το θράσος, η ικανότητα διαστρέβλωσης και ο πόθος  εξαπάτησης που διαθέτει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τα λεγόμενα «αντίμετρα» και την υποκρισία που κρύβεται πίσω τους.

Πρώτον, ο φαρισαϊσμός σε σχέση με το νόημα. Από την στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση, κατά καιρούς, κάποιος λεκτικός όρος πλασάρεται και κυριαρχεί στην πολιτική ζωή. Θυμηθείτε την λέξη «θεσμοί», που το νόημα της είναι γενικά θετικό δεδομένου του ότι έχει συνδεθεί με δημοκρατικού τύπου οργάνωση της κοινωνίας ο οποίος πετάχτηκε σαν ρουκέτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόνο και μόνο για να μασκαρέψει τη μισητή «τρόικα». Θυμηθείτε τη λέξη  «δέκατος τρίτος μισθός» που χρησιμοποίησε για τα ψίχουλα που έδωσε στα χαμηλά εισοδήματα που τους πίνει το αίμα με τους φόρους, τις εξευτελιστικές συντάξεις και μισθούς, την ανεργία. Τώρα πέταξε το πυροτέχνημα με την λέξη «αντίμετρα». Αν ανοίξει κανείς το Λεξικό της Ακαδημίας θα δει ότι «αντίμετρα»  σημαίνουν κυρίως τα ισοδύναμα απαντητικά μέτρα που παίρνει ένα κράτος όταν συμβεί, χωρίς καμία συναίνεση του, η επιβολή μέτρων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο εκ μέρους μιας εχθρικής γειτονικής ή άλλης χώρας. Στην περίπτωση μας όμως η «εχθρική δύναμη» είναι ακριβώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ η οποία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν αυτά τα νέα βάναυσα μέτρα του 4ου μνημονίου σε βάρους του ελληνικού λαού. Τι συμβαίνει λοιπόν; Είναι άσχετοι οι κυβερνώντες με την ελληνική γλώσσα; Είναι τέτοια τα πολιτικά τους εγκλήματα που για να τα κρύψουν πίσω από την κουρτίνα διαστρέφουν το νόημα των λέξεων; Δουλεύουν ψιλό γαζί ένα λαό που με τις πολιτικές τους τον σπρώχνουν πέρα από τα όρια της αναξιοπρέπειας;

Δεύτερον, ο φαρισαϊσμός σε σχέση με τον χαρακτήρα. Η διαφορά μέτρων αντιμέτρων εμφανίζεται ως κυρίως μια μικρή χρονική υστέρηση δύο τριών χρόνων που υποτίθεται θα έχουν τα δήθεν θετικά αντίμετρα σε σχέση με τα μέτρα πληγές του 4ου μνημονίου. Στην πραγματικότητα όμως τα αντίμετρα προϋποθέτουν την επιβολή των μέτρων που είναι τόσο βαριά ώστε καμία ελάφρυνση δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο η πλήρης και απόλυτη κατάργησή τους. Η υιοθέτηση των αντιμέτρων προϋποθέτει ότι σε μια χώρα με την μεγαλύτερη ύφεση που έχει παρουσιαστεί σε ανεπτυγμένο κράτος τον τελευταίο αιώνα επιβάλλεται η τερατώδης, παράλογη, υπερμεγέθης υποχρέωση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που δεν το πιάνουν ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι περισσότερες ευημερούσες οικονομίες. Είναι σα μια θεραπεία να μετατρέπει έναν ασθενή σε φυτό, και ο γιατρός  να του λέει «θα σου δώσω σε τρία χρόνια παστίλιες για το βήχα».

               

Τρίτον, ο φαρισαϊσμός της δήθεν εκ των έσω κριτικής. Είναι το νοσηρό και αηδιαστικό «φαινόμενο Φίλη». Μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τον ανεξίτηλο λεκέ της υπερψήφισης του  3ου μνημονίου και όλων των μέτρων που μας επιβάλει η τρόικα εμφανίζονται σήμερα «κριτικοί» των μέτρων σε όλα τα παράθυρα των συστημικών τηλεοπτικών σταθμών, διαφοροποιούνται, «πονάνε» για τον λαό, παραμένουν πάντα «αριστεροί», κάνουν ψιλοαντάρτικο της πλάκας αλλά θα ψηφίσουν τα μέτρα στο τέλος. Και καλούν τους συναδέλφους τους να κάνουν το ίδιο. Θυμίζουν ένα πρόσφατο παιδοκτόνο που έβγαινε στους φακούς πριν και μετά την αποκάλυψη του και έλεγε πόσο λάτρευε το παιδί του. Μας φέρνουν στο νου κάποιον που πετάει βενζίνη και καίει το σπίτι του γείτονα και ύστερα λέει πόσο σεβόταν και πόσο φίλοι ήταν. Φαρισαϊσμός, ταρτουφισμός, ιησουιτισμός, θεατρινισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς νοσογόνος για την ελληνική οικονομία είναι για τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, τις αξίες μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040