Συμπαράσταση στον αγώνα της ΠΕΝΕΝ για τη διατήρηση της ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας)

Συμπαράσταση   στον αγώνα της   ΠΕΝΕΝ    για τη  διατήρηση της ΣΣΕ (Συλλογικής  Σύμβασης   Εργασίας)

ΣΧΕΔΙΟ  Β  

                                       Ανακοίνωση

Συμπαράσταση   στον αγώνα της   ΠΕΝΕΝ    για τη  διατήρηση της ΣΣΕ ( Συλλογικής  Σύμβασης   Εργασίας)

·       Πρόσφατα  ο πρόεδρος  της  Ένωσης   Ελλήνων  Εφοπλιστών( ΕΕΕ)  απαίτησε  την κατάργηση της κλαδικής  σύμβασης  εργασίας   στην ποντοπόρο Ναυτιλία και  επιτέθηκε  εναντίον  της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της, επειδή αντιστέκεται  και υπερασπίζεται σθεναρά τα  θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

·       Το   ΣΧΕΔΙΟ Β καταδικάζει τις επιθέσεις  των εφοπλιστών εναντίον του Προέδρου   της  ΠΕΝΕΝ   και  στηρίζει τον αγώνα των Ναυτεργατών  για τη διατήρηση των ΣΣΕ.  Η  κατάργηση των  ΣΣΕ θα οδηγήσει  σε  εξευτελιστικούς μισθούς   των Ναυτεργατικών , ιδιαίτερα  σε μια εποχή  που η ανεργία  μαστίζει  το επάγγελμα του Ναυτικού,   και θα συντελέσει   στη δημιουργία  μιας νέας    εργασιακής «γαλέρας» στο χώρο  της   Ναυτιλίας.

·       Η  επίθεση  του προέδρου  των εφοπλιστών γίνεται  -όχι τυχαία-  σε μια περίοδο  που τρόικα και κυβέρνηση  συζητούν  την κατάργηση  όλων των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και την απελευθέρωση των απολύσεων.

·        Το   ΣΧΕΔΙΟ  υπερασπίζεται τους Ναυτεργάτες  και  απαιτεί  από την κυβέρνηση  να σταματήσει  κάθε συζήτηση  για κατάργηση  της   ΣΣΕ  των  Ναυτεργατών. 

                                                                                     Αθήνα 10.2.2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040