«Δεν αρκούν πια μόνο οι ευχές». Το Σχέδιο Β για το 2017

«Δεν αρκούν πια μόνο οι ευχές». Το Σχέδιο Β για το 2017

«Δεν αρκούν πια μόνο οι ευχές»

Το Σχέδιο Β για το 2017

Το Σχέδιο εύχεται σε όλες και όλους, για το 2017, υγεία και ευτυχία, με ελευθερία και αξιοπρέπεια για όλο το λαό μας.

Την ώρα όμως που γράφουμε αυτές τις ευχές, νιώθουμε ότι από μόνες τους όχι μόνο δεν αρκούν, ίσως και να καταντούν υποκριτικές και ψεύτικες. Είναι η όγδοη πρωτοχρονιά από το ξέσπασμα, φθινόπωρο του 2009, της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Κάθε νέο χρόνο προσδοκίες και καλές προθέσεις, αλλά στην πραγματικότητα ο λαός μας βιώνει την πιο παρατεταμένη και βαθιά κρίση που έχει υπάρξει τον τελευταίο αιώνα σε αναπτυγμένη χώρα. Το 2016 μάλιστα αναδείχθηκε σε έτος της πιο ακραίας εξαθλίωσης της κοινωνίας, όλο αυτό το διάστημα.

Ας πούμε λοιπόν, μαζί με τις ευχές, ότι το 2017 θα είμαστε ειλικρινείς απέναντι και στον εαυτό μας και στους άλλους. Ότι όλοι μας επιτέλους κατανοούμε τη συνυπευθυνότητά μας για αυτή την πολύχρονη παρακμή και ξεπεσμό της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Και ότι είναι μπροστά μας μέρες και μήνες ευθύνης.

Από μια άποψη οι συνθήκες για μια πλήρη αλλαγή πορείας το χρόνο που έρχεται είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι βαθιά απαξιωμένη στο λαό και δεν τη σώζουν ούτε τα κόλπα με τις τηλεοράσεις ή τη συνταγματική αναθεώρηση ή τις ψευτοσυγκρούσεις με την εκκλησία, ούτε οι εξευτελιστικοί μποναμάδες που καταλήξανε σε ακραία ταπείνωση. Τα σχέδια εξόδου από την κρίση της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πια ευρύτατα συνειδητοποιημένο ότι απλώς παρατείνουν και επιδεινώνουν τα πράγματα. Η αμφισβήτηση προς το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου γενικεύεται, όπως δείχνουν όλες οι σχετικές έρευνες. Η ενότητα της αριστεράς είναι ομόθυμη σχεδόν απαίτηση όλου του αριστερού κόσμου, όπως φαίνεται σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις αυτού του καιρού. Η δημιουργία ενός ευρύτατου δημοκρατικού και αποκεντρωμένου λαϊκού μετώπου είναι πια ώριμος καρπός.

Ας πούμε λοιπόν ότι το 2017 αξίζει να είναι έτος ευθύνης, δράσης, έμπνευσης και αποτελέσματος. Ότι το 2017 μπορεί να καταρρεύσει η ξενόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα, κάτω από την αποδοκιμασία του λαού που είναι δυνατό να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και παντού,. Ότι το 2017 μπορεί να γίνει εφικτή η κοινή δράση της αριστεράς. Ότι αυτή μπορεί να πυροδοτήσει κινηματικές δράσεις και τη δημιουργία ενός μετώπου απελευθέρωσης. Ότι το 2017 οι εξελίξεις μπορούν να πάρουν εντελώς άλλη τροπή έξω από τον δικομματισμό και τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, προς την ανασυγκρότηση της χώρας, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού, την εθνική κυριαρχία και υπερηφάνεια.

Το 2017 μπορεί να εξελιχθεί σε ένα έτος που θα είμαστε περήφανοι για αυτό.-

                                                                                                                                                         30.12.2016

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040