ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι πολιτική οργάνωση της Κομμουνιστικής Αριστεράς. Συμμετέχει στο σχέδιο Β.

URL Ιστότοπου:

Ανακοίνωση από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

1. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου δεν φέρνουν κάποια μεγάλη τομή στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Συνολικά ο συσχετισμός δεν τροποποιείται σε θετική κατεύθυνση. Υπάρχει πτώση των συντηρητικών και μικρότερη των σοσιαλδημοκρατών η οποία όμως δεν ευνοεί το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ούτε ακριβώς τα νεοναζιστικά κόμματα.

Για ένα πολιτικό ρεύμα διεξόδου από την κρίση: Σχέδιο Β στις Ευρωεκλογές

1. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στηρίζει και συμμετέχει στο Σχέδιο Β και στην απόπειρα να καταγραφεί στις ευρωεκλογές ένα πολιτικό ρεύμα διεξόδου από την κρίση σε όφελος του εργαζόμενου λαού. Τέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του μνημονίου,

Η μετωπική συμπόρευση ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

1. Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε καθολικό αδιέξοδο από την εφαρμογή καταστροφικών πολιτικών. Ακρογωνιαίος λίθος των συγκεκριμένων πολιτικών είναι ο σεβασμός στο διεθνές πλαίσιο: Η ένταξη και παραμονή στην ΕΕ και στο σκληρό της πυρήνα, στην ΟΝΕ, αποτελούν στρατηγική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή για την ελληνική άρχουσα τάξη. Κάθε απόπειρα να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της ανεργίας, της καθίζησης, της φτώχειας και της μετανάστευσης, αναγκαστικά θα αναμετρηθεί με τις δουλείες του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού πλαισίου.

Το ένα άκρο επιτίθεται. Να οργανώσουμε το άλλο

1. Η ανακοίνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού χρονικά συνέπεσε με την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους για το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου, με την αποκάλυψη των απόρρητων πρακτικών του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι επίκειται νέο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα την άνοιξη του 2014 και με τη συνέντευξη Προβόπουλου για το δυσμενές σενάριο κατά το οποίο η ύφεση θα παραταθεί μέχρι το 2015 και οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφαλαιοποίηση.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040