Αλέκος Αλαβάνος

Αλέκος Αλαβάνος

Ο Αλέκος Αλαβάνος είναι πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής, ιδρυτικό στέλεχος του Σχεδίου Β.

URL Ιστότοπου: http://sxedio-b.gr

Αλαβάνος για ευρωεκλογές: Το λαϊκό μήνυμα ελήφθη, διαφωνώ όμως πλήρως

«Οι ευρωεκλογές αποτελούν μια ήττα.  Όχι για το Σχέδιο Β, που μετρά ένα χρόνο ζωής, και τα λίγα μέλη του έδωσαν τη μάχη με ένα δημιουργικό, μαχητικό και ειλικρινή τρόπο. Τις θεωρώ μια μεγάλη προσωπική ήττα, δεδομένου ότι ο προεκλογικός αγώνας, παρά τις αρχές μας, είχε σε μεγάλο βαθμό προσωποποιηθεί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σπάσουμε το τείχος της άγνοιας της κοινωνίας για την ίδια την ύπαρξή του Σχεδίου Β.

Τα κομματικά διλήμματα και το δίλημμα του λαού

Tου Αλέκου Αλαβάνου.

Υπάρχει στη συνείδηση του κόσμου ένα ρεύμα επικεντρωμένο στο θέμα του νομίσματος, συνοδευόμενο από μια σειρά άλλα αιτήματα, εξίσου ή και πιο σημαντικά, αλλά σε δεύτερη μοίρα στη λαϊκή συνείδηση,

Η Ευρώπη και η Αφροδίτη της Μήλου

Του Αλέκου Αλαβάνου 

Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο έχουν ρίξει στη σύγχυση και την αναταραχή όλη την ήπειρο. Πάρτε την Ουκρανία. Για πολλούς Ουκρανούς όντως η Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανιζόταν ως η μεγάλη ελπίδα. Η Ευρώπη επενέβη, επέβαλε το συμβιβασμό, τον πούλησε ύπουλα μετά από μια ώρα, στήριξε τους ουκρανόφωνους σε βάρος των ρωσοφώνων, έβαλε στην παράνομη κυβέρνηση τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες που τρομοκρατούν τους δρόμους του Κιέβου.

Α. Αλαβάνος «Το Σχέδιο Β δεν θέτει όρους. Είναι έτοιμο για τη συμπόρευση»

Απόσπασμα από την παρέμβαση του Α. Αλαβάνου στην Γραμματεία του Σχεδίου Β, τη Δευτέρα 25.2

“Η εμπλοκή στις συζητήσεις που είχαμε με άλλες οργανώσεις της αριστεράς, μπορεί να μη έγινε ευρύτερο πολιτικό θέμα, άγγιξε όμως βαθιά τον κόσμο της.

Έφερε απογοήτευση και θυμό σε όσες και όσους ελπίζουν σε μια δυναμική παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε. Χαιρεκακία σε αυτούς που τη βλέπουν ως εφιάλτη.

Εμείς είμαστε πεισμένοι ότι, σε περίπτωση που τελικά ευοδωθεί η προσπάθεια, τα σημερινά συναισθήματα θα μεταμορφωθούν σε ενθουσιασμό, αισιοδοξία, όραμα. Και το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας θα είναι πια δυνατό να αλλάξει.

Για αυτό καλωσορίζουμε και την πρωτοβουλία των είκοσι συντρόφων, παρά τον άδικο για το Σχέδιο Β ίσο καταλογισμό ευθυνών, που με λιτότητα και σαφήνεια εκθέτουν την αναγκαιότητα της συνάντησης και συνεργασίας των δυνάμεων που συνδέουν την επίλυση των ακραίων πια προβλημάτων του κόσμου της ανεργίας και της εργασίας με βαθιούς μετασχηματισμούς στη χώρα μας.

Το Σχέδιο Β συνεχίζει να είναι έτοιμο για την συμπόρευση. Όταν πριν δύο μήνες ξεκινούσαν οι συνεννοήσεις, γνωρίζαμε τις θέσεις των άλλων οργανώσεων, όπως και αυτές προφανώς τις δικές μας. Υπάρχει μια κρίσιμη μάζα κοινών απόψεων, ικανή να θεμελιώσει τη μετωπική συμπόρευση. Υπάρχουν και ουσιαστικές διαφορές, όχι μόνο σε θέσεις ή αναλύσεις, αλλά και στη γλώσσα και την κουλτούρα μας.

Δεν θεωρούμε ως προϋπόθεση για να συνεργασθούμε να αλλάξουν οι άλλοι τις απόψεις ή το λόγο τους, που γνωρίζαμε πολύ καλά πριν αρχίσουν οι συζητήσεις.

Το Σχέδιο Β δεν θέτει όρους. Είναι έτοιμο για τη συμπόρευση».

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040