Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες, Τρίτη, 22/7, ώρα 12.30, Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης

Το Υπουργείο  παιδείας, πριν ένα χρόνο( 22.7.2013)  έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές  τεχνικών ειδικοτήτων  και πέταξε  έξω από τα ΕΠΑΛ χιλιάδες μαθητές  τεχνικών ειδικοτήτων. Η διαθεσιμότητα είναι ο προθάλαμος των απολύσεων , όπως απαιτεί η τρόικα. Σε διαθεσιμότητα είναι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙ, οι σχολικοί φύλακες και οι  διοικητικοί των Πανεπιστημίων, μετά  από 3 μήνες  απεργία.

·         Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της κυβέρνησης  και της τρόικας, αντί να ορθωθεί μια πανεργατική αντίδραση, αντί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να οργανώσουν τους εργαζόμενους για ένα παρατεταμένο αγώνα  για την ανατροπή της πολιτικής αυτής, έχουν αφήσει τους εργαζόμενους  να καταφεύγουν σε κλαδικούς αγώνες  που χωρίς αμφιβολία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια πολιτική που έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις  και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε ποινικοποίηση των αγώνων και σε επιστράτευση για να αντιμετωπίσει  κάθε απεργία που αμφισβητεί την πολιτική των μνημονίων, όπως συνέβη με την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, στη ΔΕΗ, των καθηγητών και των ναυτικών της ΠΝΟ, τα συνδικάτα δεν μπορούν  να κάνουν   ασκήσεις επί χάρτου με 24ωρες απεργίες.
·         Όταν με την επιστράτευση , το συνδικαλιστικό κίνημα υποχωρεί, η συνδικαλιστική αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική είναι ανύπαρκτη.
·         Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας μόνο με ένα πλατύ μέτωπο των εργαζομένων μπορεί να ανατραπεί.  Που θα συγκρουσθεί με την πολιτική της τρόικας και θα απαιτήσει την ανατροπή της με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έξω από την ευρωζώνη και σε σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση,  είσαι αναγκασμένος να τους «ταράζεις» και να τους «απειλείς» με τη νομιμότητα που επικαλείται η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ και που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία. Το  ΣΧΕΔΙΟ Β δεν έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.
·         Το ΣΧΕΔΙΟ Β, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνει για τη συνδικαλιστική αντίδραση,   στηρίζει το συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις  και είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων που είναι σε διαθεσιμότητα και τους περιμένει ο καιάδας της ανεργίας. Την Τρίτη όλοι έξω από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.
19.7.2014

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040