Ιδρυτική Διακήρυξη του Σύλλογου Δανειοληπτών Τραπεζών και Οφειλετών του Δημοσίου

Λάβαμε και  δημοσιεύουμε  την Ιδρυτική Διακήρυξη του Συλλόγου Δανειοληπτών Τραπεζών και Οφειλετών Δημοσίου .

Ιδρυτική Διακήρυξη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Συμπολίτες, εργαζόμενοι και άνεργοι

Βιώνουμε μαζί σας, όπως και με εκατομμύρια άλλους συνανθρώπους μας μία ζοφερή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία μας έχουν εξαναγκάσει εδώ και τέσσερα χρόνια οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας. Εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, για την εξυπηρέτηση του χρέους των ξένων δανειστών, μας οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής των δανείων μας προς τις τράπεζες και τη διόγκωση των οφειλών μας προς το δημόσιο. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί είναι το εφιαλτικό τοπίο εκατομμυρίων πολιτών σήμερα στην Ελλάδα.

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών Τραπεζών και Οφειλετών Δημοσίου είναι θεσμικός φορέας με πανελλαδική οργάνωση. Εκτός απ’ την Αθήνα σύντομα θα δημιουργηθούν παραρτήματα και στις άλλες  μεγάλες πόλεις. Η ίδρυση ενός Συλλόγου για τους δανειολήπτες των τραπεζών και τους οφειλέτες του Δημοσίου είναι σήμερα απαραίτητη παρά ποτέ. Αυτή τη δύσκολη χρονική και οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός φορέας προσανατολισμένος προς μια μαχητική κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Βασιλεύει η ασυδοσία των τραπεζιτών, των εισπρακτικών εταιριών και των κρατικών οικονομικών μηχανισμών. Ιδιαίτερα ανυπεράσπιστοι είναι οι οφειλέτες του  Δημοσίου, που εξαιτίας των υπέρογκων φόρων, των σαρωτικών μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, των απολύσεων και της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης για τους επαγγελματίες, βλέπουν ανήμποροι τα χρέη τους να φουσκώνουν και δεν υπάρχει κάποιος φορέας να αποταθούν  και να αγωνιστούν μαζί του.

Ο Σύλλογός μας έρχεται να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη. Γνωρίζουμε και το δίκιο του αγώνα μας και τη δύναμή μας, τη δύναμη της ενότητας εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών. Αν είσαι δανειολήπτης τράπεζας ή οφειλέτης του Δημοσίου πρέπει να γίνεις μέλος του Συλλόγου μας. Μόνος σου δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που σε πνίγουν. Μαζί μας θα αισθανθείς πιο δυνατός, θα βρεις συμπαράσταση και νομική βοήθεια, θα δεις ότι όλα τα προβλήματα με τη δική σου συμμετοχή μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ο Σύλλογός μας θα ζητήσει άμεσα από τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν σε δύο βασικά αιτήματα:
1.    Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με γενική ισχύ. Αφορά τράπεζες και άλλους ιδιώτες αλλά και το Δημόσιο καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
2.    Απαγόρευση κατασχέσεων καταθέσεων για ποσά κάτω των 10.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων για ποσά που προέρχονται από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Απαγόρευση κατασχέσεων των εφ’ άπαξ που δίνονται κατά την συνταξιοδότηση καθώς και των αποζημιώσεων απόλυσης.
Ο Σύλλογός μας θα βρεθεί δίπλα στις επιτροπές που αγωνίζονται για τα ίδια αιτήματα στις γειτονιές, θα είναι σε επαφή μαζί τους, θα συντονίζεται με τους αγώνες τους. Για να μπει ένα τέλος στην πλήρη απαξίωση της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, να ανακτηθεί και να αποκατασταθεί η χαμένη σήμερα ύπαρξή τους. 

 

1 σχόλιο

  • Jan 2
    Jan 2 Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 05:48 Σύνδεσμος σχολίου

    " .. 2. Απαγόρευση κατασχέσεων καταθέσεων για ποσά κάτω των 10.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων για ποσά που προέρχονται από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Απαγόρευση κατασχέσεων των εφ’ άπαξ που δίνονται κατά την συνταξιοδότηση καθώς και των αποζημιώσεων απόλυσης..."

    Με λίγα λόγια γίνονται ανεκτές οι πολιτικές καταστροφής της οικονομίας και της αδυναμίας των οφειλετών να εξοφλήσουν τις "υποχρεώσεις" τους (που οι ίδιες οι πολιτικές διόγκωσαν για να εφαρμοστούν τα Μνημόνια ) , όπως επίσης γίνονται ανεκτές και οι λογικές των κατασχέσεων για μαζέψει χρήμα το κουβέρνο και να ικανοποιήσει τους όρους δανεισμού των Κατοχικών δυνάμεων ... με μία "φιλολαϊκή" πρόβλεψη εξαίρεσης κατασχέσεων μέχρι 10.000 ευρώ από "μισθούς και συντάξεις ".

    Μήπως ο Σύλλογος θα πρέπει να επανεξετάσει την πρόταση "2" ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040