Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Αναζήτηση συνεργασίας Σχεδίου Β, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών»

1. Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ εδώ και τρία χρόνια επιδιώκει τη συγκρότηση ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου για την έξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων και έχει συμμετάσχει σε όλες τις σχετικές συζητήσεις. Γι’ αυτό ανταποκρίθηκε και στην πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΣΧΕΔΙΟ Β’, άλλες συλλογικότητες της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε ανένταχτους αγωνιστές και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2013. Στη συνάντηση αυτή το ΣΧΕΔΙΟ Β’ εκπροσωπήθηκε από τους Τάσο Σταυρόπουλο, Αριάδνη Αλαβάνου και Νίκο Γαλάνη.

Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ στην παρέμβασή του πρότεινε: η συνεργασία πρέπει να γίνει πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και να στοχεύει σε πολιτική μετωπική συμπόρευση. Η συνεργασία σε επί μέρους μέτωπα, όπως συνδικαλιστικό, (απεργιακοί αγώνες), υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων κ.ά. είναι αυτονόητη και αναγκαία, αλλά δεν είναι επαρκής. Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ αποδέχθηκε ως βάση συζήτησης για την προγραμματική συμφωνία τις προτάσεις του Γ. Ρούση που κατατέθηκαν στη σύσκεψη της 3/10/2013. Στις προτάσεις αυτές εμπεριέχεται ένα ελάχιστο πρόγραμμα ως βάση συζήτησης για την πολιτική μετωπική συμπόρευση. Οι προτάσεις του Γ. Ρούση, όπως δημοσιεύτηκαν στο “ΠΡΙΝ” [26.10.2013], παρατίθενται στο τέλος του ενημερωτικού σημειώματος.

2. Μετά τη σύσκεψη το ΣΧΕΔΙΟ Β’ διατύπωσε και γραπτά τη θέση που υποστήριξε στη σύσκεψη της 3ης Οκτωβρίου με την παρακάτω επιστολή προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Μετά τη σύσκεψη της Πέμπτης 3.10.13, ύστερα από πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΧΕΔΙΟ Β’, όπως δηλώσαμε και στη σύσκεψη, παρουσία όλων των συλλογικοτήτων της αριστεράς, αποδέχεται τις προτάσεις του Γιώργου Ρούση και τις θεωρεί ως βάση συζήτησης για προγραμματική συμφωνία, στην κατεύθυνση Μετωπικής Πολιτικής Συμπόρευσης.

Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ θεωρεί αυτονόητη τη συνεργασία σε άλλα ζητήματα( π.χ συνδικαλιστικό, υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων), αλλά η - αυτονόητη- αυτή συνεργασία είναι πίσω από τις απαιτήσεις της εποχής.

Τάσος Σταυρόπουλος

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής»

3. Ακολούθως στις 15.10.2013 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά το ότι η κοινή λογική υπαγόρευε να γίνει συλλογική επεξεργασία του σχεδίου κοινής δήλωσης, επεξεργάστηκε η ίδια και έστειλε σε όλες τις οργανώσεις της αριστεράς που συμμετείχαν στη σύσκεψη της 3.10.2013 «ένα προσχέδιο κοινής δήλωσης» το οποίο επίσης παρατίθεται στο τέλος του ενημερωτικού σημειώματος.

4. Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ με γραπτό κείμενο που απευθύνεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις συλλογικότητες της αριστεράς και σε  ανένταχτους αγωνιστές τοποθετήθηκε πάνω στο “προσχέδιο κοινής δήλωσης” ως εξής: 

«ΠΡΟΣ: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συλλογικότητες της αριστεράς

Ανένταχτους αγωνιστές

Θέμα: «Προσχέδιο κοινής δήλωσης» (15.10.2013) 

   1. Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ θεωρεί αναγκαία τη μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων ριζοσπαστικής αριστεράς, έχει κάνει αντίστοιχες προτάσεις από το 2011 και έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα σε όλες τις συζητήσεις. Η μετωπική πολιτική συμπόρευση πρέπει να γίνει πάνω στη βάση ενός πολιτικού και οικονομικού προγράμματος και θα απευθύνεται στα κοινωνικά στρώματα που σηκώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης: Στους ανέργους, στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους μικροεπαγγελματίες, στους φοιτητές που σπουδάζουν χωρίς όνειρα, στους νέους που αναγκάζονται να ακολουθούν τα βήματα των παππούδων τους για την ξενιτειά.

   2. Αν η μετωπική αυτή συμπόρευση δεν μπορεί να δώσει όραμα και ελπίδα σ’ αυτά ακριβώς τα στρώματα, αν δεν μπορέσει να τα εμπνεύσει, να τα κινητοποιήσει και να τα οργανώσει σε ένα πρόγραμμα που θα αποτελεί και λύση διακυβέρνησης, η συγκρότηση αυτής της μετωπικής πολιτικής συμπόρευσης δε νομίζουμε ότι θα έχει κοινωνικό αντίκρισμα.

   3. Οι προγραμματικές θέσεις της μετωπικής συμπόρευσης πρέπει να αποπνέουν θετική διέξοδο, θετικό μήνυμα για τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί να περιοριστεί σ’ ένα συνασπισμό δυνάμεων του αντί-. Ο ορίζοντάς της θα πρέπει να είναι το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η μετωπική συμπόρευση πρέπει να επιτευχθεί πάνω σε προγραμματικούς στόχους με δεδομένη την αυτοτέλεια όλων των συμμετεχόντων, όπως: έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων, εθνικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, αναδιοργάνωση της οικονομίας, με άμεσο στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας, της μείωσης των εργατικών εισοδημάτων, της κατάρρευσης των κοινωνικών δομών προστασίας , υγείας, παιδείας, πολιτισμού, τη διασφάλιση των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Χωρίς αμφιβολία οι προγραμματικές αυτές θέσεις θα μας φέρουν σε σύγκρουση με την Ε.Ε που είναι ένα ιμπεριαλιστικό σύστημα οικονομικής ολοκλήρωσης και φορτώνει την κρίση στους εργαζόμενους. Το πρόγραμμα διασφαλίζει ευρεία απεύθυνση στη σημερινή συγκυρία, δίνει διέξοδο από την κρίση και ανοίγει άλλο δρόμο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο λαός θα μας γυρίσει την πλάτη και θα έχει δίκιο.

   4. Για το ΣΧΕΔΙΟ Β’ οι προτάσεις και οι σκέψεις που διατυπώνονται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης που μας αποστείλατε δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ευρεία απεύθυνση. Είναι πίσω από τις ανάγκες της περιόδου το ότι το προσχέδιο κοινής δήλωσης αποφεύγει να διατυπώσει ρητά την επιδίωξη μιας κεντρικής πολιτικής προγραμματικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα προϋποθέτει ταύτιση πάνω σε ιδεολογικές θέσεις και στοχεύσεις, πράγματα που είναι μεν αναγκαίο να διατυπώνονται, με την ιδιαιτερότητα και αυτοτέλεια της κάθε δύναμης, αλλά δεν μπορούν να τίθενται ως προϋποθέσεις για τη μετωπική συμπόρευση. Απ' αυτή την άποψη, αφήνει περιθώρια για ατέρμονες ιδεολογικές συζητήσεις που και θα κουράσουν και κανένας δε θα μας λάβει σοβαρά υπόψη.

   5. Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ θεωρεί τις προτάσεις του Γιώργου Ρούση στη συνάντηση της 3ης Οκτωβρίου ως αναγκαία και επαρκή βάση για τη μετωπική συμπόρευση. Τα προγραμματικά σημεία που αναφέρει δίνουν διέξοδο από την κρίση, αντανακλούν τις βαθιές κοινωνικές και οικονομικές τομές που πρέπει να γίνουν άμεσα, πείθουν ότι μπορούν να εφαρμοστούν και έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ευρεία συσπείρωση οργανώσεων και αγωνιστών.

Για το ΣΧΕΔΙΟ Β’

Τάσος Σταυρόπουλος

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής»


 α. Οι προτάσεις του Γ. Ρούση:

Οι οργανώσεις που υπογράφουν και ανένταχτοι αγωνιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια κεντρική πολιτική μετωπική συμπόρευση με στόχο τη συμβολή στην άμεση απαλλαγή του λαού μας από την βαρβαρότητα που του έχει επιβάλει η Τρόικα και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (μέχρι πρότινος –και ΔΗΜΑΡ) με σοσιαλιστική προοπτική.

Το Μέτωπο αυτό συγκροτείται στη βάση του ακόλουθου μεταβατικού προγράμματος 10 σημείων :

1. Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, και κάθε κυβέρνησης με αντιλαϊκή πολιτική.

2.Μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

3. Άρνηση πληρωμής – διαγραφή του χρέους.

4. Έξοδος από το ευρώ και ελεγχόμενη διολίσθηση του εθνικού νομίσματος

5. Ρήξη με την ΕΕ, σε συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της, έως και έξοδος από αυτήν στο βαθμό που η παραμονή σε αυτήν στέκεται εμπόδιο στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος ,

6. Άμεσα μέτρα βελτίωσης της θέσης όλων των λαϊκών στρωμάτων που επλήγησαν από τα μνημονιακά μέτρα.

7. Εθνικοποίηση και εργατικός και κοινωνικός έλεγχος του τραπεζικού συστήματος

8. Εθνικοποίηση και εργατικός και κοινωνικός έλεγχος των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση.

9. Σχεδιασμένη παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας .

10. Διεύρυνση και ουσιαστικοποίηση της δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και των λαϊκών ελευθεριών. Αυστηρά μέτρα κατά όλων όσων τις επιβουλεύονται .

Το παραπάνω πλαίσιο μπορεί να αποτελέσει το πρόκριμα και μιας εκλογικής συνεργασίας.

Για το συντονισμό της κοινής δράσης και του διαλόγου, για την παραπέρα συγκεκριμενοποίηση του παραπάνω πλαισίου συγκροτείται επιτροπή από εκπροσώπους όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν.

Πέραν τούτου με όσες δυνάμεις συμφωνούν μπορούμε να προχωρήσουμε από κοινού σε επί μέρους συνεργασίες κατά του φασισμού-ρατσισμού , του ευρώ και της ΕΕ ,υπέρ της υπεράσπισης και διεύρυνσης των ελευθεριών και δικαιωμάτων, υπέρ των απεργιών και αγώνων κλπ…..

Γ.Ρούσης

β. Το «προσχέδιο κοινής δήλωσης» (15.10.2013)

Προσχέδιο κοινής δήλωσης

«Οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εκφράζοντας το πνεύμα της κοινής μας σύσκεψης στις 3 Οκτώβρη 2013, μοιραζόμαστε τις ακόλουθες κοινές εκτιμήσεις και κατευθύνσεις:

Δύο κόσμοι σήμερα συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία.

Ο ένας κόσμος εκπροσωπείται από την κυβέρνηση, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και την Τρόικα που επιδιώκουν σήμερα να κλιμακώσουν την βάρβαρη πολιτική τους. Η κατάρρευση του success story δείχνει τα τεράστια αδιέξοδα της κυρίαρχης πολιτικής. Η συνέχιση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων, οι βαθιές αντιθέσεις που οξύνονται στην ευρωζώνη και την ΕΕ οδηγούν σε νέα μνημόνια και νέα μέτρα. Ολοένα και περισσότερο η παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ και η εξυπηρέτηση των πιστωτών σημαίνει κοινωνική καταστροφή, ανεργία, εξαθλίωση και πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. Αποδείχτηκε ότι μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε φιλολαϊκή πολιτική. 

Κομμάτι αυτού του κόσμου ήταν και η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Οι εγκληματικές επιθέσεις και η δολοφονία το Παύλου Φύσσα αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της κλιμακούμενης φασιστικής βίας και τρομοκρατίας των νεοναζί που στηρίχτηκε στην ενίσχυση από κρατικούς μηχανισμούς, στην υποστήριξε από τα ΜΜΕ, στην ασυλία από την κυβέρνηση. Χρειάστηκαν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αναζήτηση συγκλίσεων με τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή», να προχωρήσει στις συλλήψεις και να προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο κύριος εγγυητής της «ομαλότητας»..

Την ίδια στιγμή ωστόσο με πρόσχημα την αντιδραστική «θεωρία των δύο άκρων» μεθοδεύεται η κατάλυση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και της αριστεράς και η επιβολή κλίματος καταστολής, γενικευμένου αυταρχισμού και προβοκάτσιας.

Παράλληλα Σαμαράς και Βενιζέλος στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αποδέχονται την πολιτική των ΗΠΑ και στηρίζουν την επικίνδυνη λογική του άξονα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ.

Ο άλλος κόσμος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, οι νέοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι δυνάμεις του πολιτισμού και της γνώσης. Ο κόσμος που έχει δώσει και δίνει τα μάχη των απεργιών, των μεγάλων πανεργατικών κινητοποιήσεων, των καταλήψεων, των «Πλατειών», της Κερατέας και των Σκουριών, των μεγάλων αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων, των μικρών και μεγάλων αγώνων. Για να νικήσει αυτός ο κόσμος χρειαζόμαστε ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, μαχητικό και παρατεταμένο κίνημα ανατροπής και μια άλλη αριστερά.

Μόνο αυτός ο κόσμος μπορεί να αντιπαλέψει το φασισμό. Το φασισμό δεν μπορεί να τον παλέψει κανένα «συνταγματικό τόξο» με τις μνημονιακές πολιτικές του, με τον ρατσισμό και τον αυταρχισμό του, με την επίθεση στο κίνημα και την αριστερά, που τον γεννούν και τον θρέφουν. Το φασισμό μπορεί να τον τσακίσει μόνο η πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για να ξεριζώσουμε τη φασιστική ιδεολογία και τις αιτίες που την γεννούν, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα.

Οι μεγάλες αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας απαιτούν μια άλλη κατάσταση στην Αριστερά. Δεν δίνει διέξοδο και οδηγεί σε ήττα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για «διαπραγμάτευση» και λύση σε συμφωνία με τους πιστωτές, που στρατεύεται στην παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ, στην επαναδιαπραγμάτευση της λιτότητας και στην παροχή εγγυήσεων προς τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Ούτε δίνει προοπτική η πρακτική του ΚΚΕ, που παρά την επαναστατική ρητορεία υποτιμά τις ανατρεπτικές δυνατότητες της εποχής, αρνείται να θέσει πολιτικούς στόχους πάλης για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης, θεωρεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ρηγμάτων και κατακτήσεων και αρνείται την ενωτική δράση, υπονομεύοντας τους αγώνες.

Γι’ αυτό και οι οργανώσεις και συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτό το κείμενα θεωρούμε κρίσιμο και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Για μια άλλη Αριστερά της ανατροπής και της νίκης.. Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και στην αυτοτέλεια κάθε δύναμης, αλλά και συντροφική διάθεση να συμπορευτούμε και να δράσουμε μαζί.

Για την Αριστερά που θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο για την ελληνική κοινωνία. Ένα δρόμο επαναστατικών αλλαγών, χωρίς ευρώ, έξω από την ΕΕ, στηριγμένο στην πρωτοβουλία, τη δράση και την αυτό-οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων, το δρόμο της ανατροπής και της κοινωνικής απελευθέρωσης, χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Μας ενώνουν κοινοί αγώνες, κοινές μάχες μέσα στο κίνημα αλλά και η κοινή αγωνία να πάνε αλλιώς τα πράγματα στο κίνημα και την Αριστερά.

Μοιραζόμαστε την ίδια θέση ότι σήμερα οποιαδήποτε φιλολαϊκή διέξοδος δεν μπορεί παρά να είναι το αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των αγώνων, ενός πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού και για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και της δικομματικής κυβέρνησης που την εφαρμόζει, και κάθε κυβέρνησης με αντιλαϊκή πολιτική. Χωρίς αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές πολιτικές εντός της ΕΕ και των μνημονιακών δεσμεύσεων, ούτε σταθερές και μόνιμες κατακτήσεις μέσα στα πλαίσια μιας πολιτικής διαχείρισης του συστήματος.

Η ανατροπή αυτή είναι η αφετηρία για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, σε αντικαπιταλιστική και αντι-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση, που βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των δανειστών και των διεθνών οργανισμών που τους στηρίζουν. Με βάση το αναγκαίο μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα με στόχο να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων. Με μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Με έξοδο από το ευρώ, αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους. Με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες τους και εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την κοινωνία. Με ριζική αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου, υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, με αποκατάσταση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, και δραστικό περιορισμό των εργοδοτικών προνομίων. Για την αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων και της δημιουργικότητας του κόσμου της εργασίας υπέρ της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Έξω από το ΝΑΤΟ. Με νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο για τους πρόσφυγες. Με πραγματική δημοκρατία και ελευθερία του εργαζόμενου λαού.

Σε αυτή τη βάση το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

   • Θα διαμορφώσουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, με αφορμή την ελληνική προεδρεία.

   • Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων στον ενωτικό αντιφασιστικό αγώνα και στην πάλη κατά του ρατσισμού. Θα παλέψουμε για την υπεράσπιση και την νομιμοποίηση των μεταναστών.

   • Θα επιμείνουμε στη στήριξη και ενίσχυση των αγώνων και των απεργιών, στηρίζοντας σχήματα και πρωτοβουλίες που αγωνίζονται για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, και παλεύοντας ταυτόχρονα για την κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος.

   • Θα αγωνιστούμε ενάντια στην καταστολή τις επιστρατεύσεις και γενικότερα για τις δημοκρατικές εργατικές και λαϊκές ελευθερίες.

   • Θα πάρουμε πρωτοβουλίες πολιτικού και θεωρητικού διαλόγου για τα ανοιχτά ζητήματα του προγράμματος και της αριστερής στρατηγικής.

   • Θα παρέμβουμε μετωπικά και ενωτικά σε όλες τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες του επόμενου διαστήματος, παίρνοντας όλες τις πρωτοβουλίες που αυτό συνεπάγεται.

Σε αυτή μας την κοινή προσπάθεια για τη μετωπική συμπόρευση της Αριστερά της ανατροπής καλούμε κάθε οργάνωση, κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και αναζητήσεις να συστρατευτούν. Για να μπει φραγμός στη βαρβαρότητα, να δικαιωθούν οι αγώνες, να ξημερώσουν μέρες ελπίδας και ανατροπής.»

1 σχόλιο

 • ΦΨ
  ΦΨ Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 13:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...ΚΟΚ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ! ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ Η ΕΞΩ ΑΠ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΠ ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!.....ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ...ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑς ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΚΛΠ


  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΓΩΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ...ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΑΣ(ΣΑς) ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040