Ο Απόλλων Σμύρνης, στα βήματα της Μπαρτσελόνα, προβάλλει στη φανέλα του το Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού»

Ο Απόλλων Σμύρνης, στα βήματα της Μπαρτσελόνα, προβάλλει στη φανέλα του το Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού»

"Το Σχέδιο Β χαιρετίζει την απόφαση της ΠΑΕ  Απόλλων Σμύρνης να αρνηθεί τη χορηγία του ιδιωτικού μάλιστα πλέον ΟΠΑΠ και πάνω στις φανέλες των παικτών της να προβάλλει τελικά το σωματείο αλληλεγγύης "Οι Φίλοι του Παιδιού".

Είναι μια θετική κίνηση, με ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα σε εποχή κρίσης ότι κάποιες αξίες, όπως ο αθλητισμός, μπορούν να μη πουλιούνται τελικά στα μεγάλα συμφέροντα, ότι τα γήπεδα δεν είναι χώρος ιδιωτικών στρατών των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά άμιλλας και συναθλητισμού, δεν είναι χώρος βίας αλλά συνεργασίας και αλληλεγγύης.

 

Παράλληλα θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την προσφορά νέας συνεργατικής και λαϊκής κουλτούρας για το ποδόσφαιρο από τον σύνδεσμο Φίλων της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, που έκανε γνωστές κι αγαπητές στους Έλληνες φιλάθλους μια σειρά  καινοτόμες και δημοκρατικές δραστηριότητες της καταλανικής ομάδας".

Ακολουθεί αναδημοσίευση της είδησης  από το a-sports.gr:

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απέρριψε την πρόταση του ΟΠΑΠ και θα διαφημίζει στη φανέλα της το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού»

Στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα ο Απόλλων Σμύρνης! Το παράδειγμα των «μπλαουγκράνα» ακολουθεί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναφορικά με το βασικό χορηγό που θα έχει στη φανέλα της.

Οι «κυανόλευκοι» απέρριψαν την πρόταση του ΟΠΑΠ (ύψους περίπου 250.000 ευρώ) και, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπό τους, αποφάσισαν να έχουν ως κεντρικό λογότυπο το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού». Κάτι ανάλογο είχαν πράξει και οι Καταλανοί τα προηγούμενα χρόνια με την Unicef.

Εξυπακούεται πως η ΠΑΕ Απόλλων δεν θα λάβει κανένα χρηματικό ποσό από τους «Φίλους του παιδιού» τους οποίους θα διαφημίζει εντελώς δωρεάν, θέλοντας να προβάλει το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης. Η συγκεκριμένη απόφαση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ανακοινώθηκε και επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής (23/8).

Αναλυτικά: «Το λογότυπο του φιλανθρωπικού σωματείου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" θα έχουν από εδώ και στο εξής στο στήθος τους οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΠΑΕ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με το σωματείο να διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας, μια συμφωνία καθαρά ανθρωπιστικού χαρακτήρα, καθώς ο Απόλλωνας δεν θα εισπράξει κανένα χρηματικό ποσό.

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά σε εταιρεία που προσέφερε οικονομικό αντίτιμο προκειμένου να διαφημιστεί στη φανέλα της ομάδας, καθώς πρόθεσή της είναι να αναδείξει και το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο αθλητισμός.

Σε μια περίοδο που τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα πλήττουν όλο και περισσότερο το θεσμό της οικογένειας και κυρίως τα παιδιά, θεωρούμε χρέος μας να προβάλουμε το έργο ενός σωματείου, του οποίου βασικός σκοπός είναι να στηρίξει το θεσμό της οικογένειας και να συμβάλει οικονομικά αλλά και ψυχολογικά στην ανάπτυξη των παιδιών.

Η κρίση αξιών στην εποχή μας επηρεάζει όλους μας και αφορά όλους μας. Η παθητική στάση είναι δεδομένο ότι συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει στη γενίκευσή της και γι' αυτό η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης αποφάσισε να αναλάβει δράση στο συγκεκριμένο τομέα με την προώθηση του έργου του συγκεκριμένου σωματείου.

Το φιλανθρωπικό σωματείο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ιδρύθηκε το 1987 με σκοπό τη βοήθεια του παιδιού στην άπορη οικογένεια. Προσφέρει τρόφιμα, ρουχισμό, είδη πρώτης ανάγκης στα νεογνά, πληρωμή λογαριασμών και δίδακτρα. Σε μηνιαία βάση καλύπτει ιατρικά περιστατικά. Λειτουργεί ομάδα στήριξης άγαμων μητέρων.

Στηρίζει ετησίως περίπου 550 παιδιά 300 οικογενειών. Το έτος 2007 το σωματείο ίδρυσε παιδικό σταθμό στο Μεταξουργείο, το οποίο φιλοξενεί 30 παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών. Οι "Φίλοι του Παιδιού" είναι μη κερδοσκοπικό, μη επιδοτούμενο σωματείο και μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Τα έσοδα του σωματείου προέρχονται από συνδρομές μελών και δωρεές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040