Οχι στον αφανισμό της ΕΡΤ

Οχι στον αφανισμό της ΕΡΤ

Όχι στον αφανισμό της ΕΡΤ. Όχι στη διάλυση του εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων

Διόλου αιφνιδιαστικά – αρκεί να θυμηθούμε πως την προειδοποιητική βολή είχε ρίξει λίγα χρόνια πριν ο Μόσιαλος- η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, προχωράει στο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δίνοντας διαπιστευτήρια απόλυτης υπακοής στην Τρόικα.

Το κάνει για να  ισοφαρίσει το φιάσκο από την  μη πώληση των πετρελαιοειδών. Για να πείσει τους κατακτητές – προϊσταμένους της ότι δε θα διστάσει όχι μόνο να τους εκχωρήσει τον εθνικό  πλούτο, αλλά και πως θα θυσιάσει για χατίρι τους δημόσια αγαθά: πχ, το κοινωνικό δικαίωμα της ενημέρωσης πρωτίστως, αλλά και τον πολιτισμό, την ιστορία κλπ.

Το κάνει φυσικά για  να πετύχει κι άλλους στόχους:  πριν απ όλα, για να εξυπηρετήσει  ανταποδοτικά τους ντόπιους υποστηρικτές της, τους αρχιερείς της διαπλοκής, ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών και καναλιών, με την παραγόμενη ανεκδιήγητη «ενημέρωση» και το …υψηλής πνευματικότητας πολιτισμικό προϊόν. Το κάνει για να ενεργοποιήσει ακόμα μια φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό και την αποδοχή, ιδιαίτερα των απελπισμένων και διόλου συνειδητοποιημένων κοινωνικών στρωμάτων. Το κάνει για να δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων, διαθέσιμων για πάμφθηνη εργασία χωρίς κανόνες και δικαιώματα.

Το κάνει για να αποδυναμώσει κι άλλο τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Το πρόβλημα είναι, τι  κάνει η κοινοβουλευτική Αριστερά. Θα έφτανε ίσως, οι περίπου  90 βουλευτές της να αφήσουν τις συστημικές συμπεριφορές και να βγουν μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου.

Εμείς, ως «Σχέδιο Β», αυτό θα κάνουμε, εκεί θα είμαστε! Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων να κρατήσουν με κάθε τρόπο ανοικτή την ΕΡΤ, όπως αποφάσισε η Γ.Σ.

Αθήνα 11.6.2013

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ενημερωτικό σημείωμα για το πολυνομοσχέδιο »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040