Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΕΔΙΟ Β : Σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

ΣΧΕΔΙΟ Β : Σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της τρόικας και του Eurogroup, επέσπευσε τη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρχει ‘’νωπή εντολή’’ για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές και τα μέτρα που συνεπάγεται εις βάρος της χώρας μας η "προστασία" της προληπτικής πιστωτικής γραμμής .
Τα κοινοβουλευτικά κόλπα της πολιτικής τάξης ουδεμία σχέση έχουν με όσους στην κοινωνία μας υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια, την κατεδάφιση της υγείας, της παιδείας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Τους ενδιαφέρει να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα τους, ελεύθεροι, με αλληλεγγύη, να έχουν λόγο για τη ζωή τους.
Μισούν δικαίως τη συγκυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) έχουν βάσιμες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αμήχανοι, αναζητούν διέξοδο...
 
Από την επιβολή του πρώτου μνημονίου, το 2010, και μέχρι σήμερα δύο πράγματα έγιναν απολύτως καθαρά:
Πρώτον, ότι πρέπει να ανακτηθεί η νομισματική και συναλλαγματική κυριαρχία με την έξοδο από την Ευρωζώνη και να αμφισβητηθούν τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι άλλες συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να περάσουν οι τράπεζες στην πλήρη ιδιοκτησία του δημοσίου, να διοχετευθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία και να ανασυγκροτηθεί με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Προκειμένου να αρχίσει ν' αντιμετωπίζεται η τερατώδης ανεργία και να οικοδομείται κοινωνικό κράτος.
Δεύτερον, ότι, για να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι και να αναχαιτιστεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή, πρέπει να γίνει στάση πληρωμών του δημόσιου χρέους και έναρξη της διαδικασίας διαγραφής του.
Αυτά ήταν και είναι τα πραγματικά επίμαχα ζητήματα που συσκοτίζονται, στήνεται γύρω τους από τις κατεστημένες πολιτ ικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ χορός δαιμόνων και φοβιών,
την ίδια στιγμή που σε όλους τους λαούς του νότου της ΕΕ, αλλά και στη Γαλλία, αυξάνεται η αντίθεση και η αμφισβήτηση του ευρώ και της ΕΕ, αναζητώντας μια άλλη συνεργασία.
Αυτά θα είναι και τα επίμαχα ζητήματα της επόμενης περιόδου και όχι οι "180" ή οι "121", οι αποστάτες ή οι μη αποστάτες. Σε αυτά θα κριθεί κάθε κυβέρνηση και σε αυτά πρέπει να παίρνει σαφή θέση η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία με την τρίχρονη πολιτική της του "τώρα πέφτουν" όχι μόνο δεν προετοίμασε το λαό , αλλά τον παθητικοποίησε, κάνοντάς τον να αναθέτει και να αναμένει.
Αν δεν λυθούν αυτοί οι γόρδιοι δεσμοί, τα μνημόνια θα συνεχίζονται όπως και αν ονομάζονται οι διάφορες συμφωνίες, όποια κυβέρνηση κι αν ασκεί την πολιτική εξουσία.
Και η χώρα μας θα είναι στο έλεος των δυνάμεων που έχουν στήσει τη μηχανή του συνεχούς δανεισμού και της επιτήρησης, ενώ για το αν οι νέοι θα σπουδάζουν και θα βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους, αν θα ζουν αξιοπρεπώς οι γέροντες, αν θα αμείβονται οι εργαζόμενοι με μισθούς που τους επιτρέπουν να ζουν σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι, αν θα χτιστεί ένα σχολείο ή ένα νοσοκομείο, αν η χώρα μας θα διαφεντεύει τη μοίρα της ή θα σέρνεται σε πολέμους θα το αποφασίζουν οι αγορές και οι δανειστές.
Αυτούς τους γόρδιους δεσμούς μπορεί να τους κόψει ένα πλατύ λαϊκό/ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας μας.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την Σχέδιο Β

© 2013 Σχέδιο Β'