Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου του Σχεδίου Β

Γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της Ν. Βαλαβάνη στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στο Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας

         ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ

     ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Φίλες και φίλοι μου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα είμαι υποψήφια με τη ΛΑ.Ε συμμετέχοντας, μαζί με 15 άλλους εξαιρετικούς υποψήφιους και υποψήφιες, στο ψηφοδέλτιο της στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Όσες και όσοι από σας παρακολουθείτε το μπλογκ μου www.nadiavalavani.gr και τα κείμενα που στέλνω ηλεκτρονικά, ξέρετε ότι από την αρχή είχα εκφράσει την άποψη ότι αυτό που χρειαζόταν για να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση στη λαίλαπα που σήμερα επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε «κανονικότητα», ήταν η ενωτική πολιτική σύμπραξη όσων, με τον ένα ή άλλο τρόπο, είχαν βγει μπροστά «κόντρα στο ρεύμα» της συντριπτικής συνθηκολόγησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο 2015. Απευθυνόμενοι σε ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεύμα του ΟΧΙ, και όχι μόνο στο τμήμα του που έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σταθούν λαός και χώρα στα πόδια τους εντός Ευρωζώνης: Ζητώντας τη μαχητική συστράτευση και δέσμευση όλων σε ένα από κοινού συμφωνημένο πρόγραμμα μιας διεξόδου ανασυγκρότησης της χώρας με απελευθέρωση από τα μνημόνια και από το «μεταμνημονιακό» – μέχρι το 2060! – μνημονιακό καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης χωρίς άλλα προαπαιτούμενα.

Επιχείρησα μια άτυπη δρομολόγηση αυτών των διαδικασιών με την παρουσίαση του βιβλίου μου «Τρίτο Μνημόνιο – Η ανατροπή μιας ανατροπής» απ’ την ομάδα προσώπων που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να πάρουν στα χέρια τους ένα τέτοιο εγχείρημα. Έγιναν στη συνέχεια συναντήσεις εντός του 2017 και 2018, που τελικά δεν καρποφόρησαν – κατά τη γνώμη μου, για λόγους κάθε άλλο παρά αναπόφευκτους. Μετά την εκλογική συντριβή της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές και με βάση το νέο εκλογικό χάρτη που δημιουργήθηκε, πήραμε από κοινού ο Αλέκος Αλαβάνος κι εγώ την πρωτοβουλία να συναντηθούμε με την Πλεύση Ελευθερίας και το Μέρα25 καλώντας τους σε μια πρωτοβουλία εκλογικής συνεργασίας - καθώς τίποτα άλλο δεν προλάβαινε να γίνει ένα μήνα πριν τις εκλογές - μαζί με τη ΛΑΕ και όσους άλλους ακόμα θα ήταν διατεθειμένοι να παλέψουν με βάση ένα κοινό κείμενο συγκεκριμένων δεσμεύσεων. Μια τέτοια εκλογική συνεργασία θα επέτρεπε άνετη είσοδο στη Βουλή και τη δυνατότητα σε συνθήκες ουσιαστικής μετεκλογικής μάχης μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή να ξεκινήσει ένας πιο ρεαλιστικός διάλογος διερεύνησης των δυνατοτήτων για μονιμότερη και βαθύτερη πολιτική συνεργασία. Μια τέτοια άμεση εναλλακτική θα γινόταν επίσης χώρος υποδοχής έντιμων αριστερών ανθρώπων και από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η προοπτική μιας εκλογικής συνεργασίας με οποιουσδήποτε συνδυασμούς πολιτικών δυνάμεων αποδείχτηκε, τελικά, εκτός κατεύθυνσης και των δύο. Τα μόνα που βρίσκονταν στο τραπέζι ήταν η προσωπική ένταξη και πιθανή εκλογή του καθένα μας ή η ανεπιφύλακτη υποστήριξη.

Μετά κι απ’ αυτές τις εξελίξεις σας ζητώ να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε σε όλη την Ελλάδα και βέβαια το ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα της Β’ Αθήνας.

Κόντρα στη θεωρία της «χαμένης ψήφου», καλώ όλες και όλους που δεν πιστεύουν σε προσωποπαγή κόμματα να σταθμίσετε τι είναι σημαντικότερο, στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να προκύψει μέσα απ’ τις εκλογές. Κατά τη γνώμη μου, σε σχέση με τις υπάρχουσες εναλλακτικές, σημαντικότερο είναι μετά την 7η Ιουλίου να υπάρχει η ριζοσπαστική Αριστερά. Αν όχι η Αριστερά που θα θέλαμε, τουλάχιστον να έχει επιβιώσει μια ριζοσπαστική αριστερή δύναμη «σοφότερη» και πιο «ανοιχτή», «μαγιά» για μια ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με βάση νεότερες δυνάμεις σε μια κατεύθυνση σταθερής μετωπικής συμπαράταξης με δημοκρατικές, αριστερές, αντιμνημονιακές και πατριωτικές δυνάμεις. Για την ανακοπή της μετατροπής της χώρας σε «μεταμνημονιακό» τέλμα δεκαετιών, προϋπόθεση για να μπορούμε να μιλάμε και ν’ αγωνιζόμαστε για χειραφέτηση των εργαζόμενων ανθρώπων.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ προσωπικά όλες και όλους που θα δώσουμε μαζί και αυτή τη δύσκολη μάχη. Αλλά και όλους όσοι με στήριξαν πολιτικά στο παρελθόν και, επειδή οι προτεραιότητες τους είναι διαφορετικές, δε θα το κάνουν τώρα.

Αθήνα, 24.6.2019

Νάντια Βαλαβάνη  

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιάγκος Ανδρεάδης εκθέτει στο Booze

Ο Γιάγκος Ανδρεάδης εκθέτει στο Booze

Δημιουργικός σε πολλά επίπεδα ο καθηγητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης Γιάγκος Ανδρεάδης παρουσιάζει αυτήν τη φορά τη ζωγραφική του, στον πολυχώρο Booze Cooperativa ( Κολοκοτρώνη 57) από την Πέμπτη 28/3 έως τις 31/3.

Εκατό ζωγραφιές που ερμηνεύουν με εικόνες και χρώμα τα νυχτερινά του όνειρα: χαφιέδες που κυνηγούν εραστές και ποιητές στους δρόμους του ονείρου και της πραγματικότητας, ψυχές που αψηφούν τον μαύρο ήλιο στο αντικαρκινικό Μεταξά και μύστες που πατούν τη φωτιά στα Αναστενάρια, στιγμές στην αγκαλιά του Αιγαίου και της μάνας Ινδίας και οι εκατό μάρτυρες εν καμίνω στο Μάτι το 2019. Ζωγραφισμένα με λάδι, τέμπερα, κραγιόνια.

Ο Γιάγκος Ανδρεάδης «έχει μια συνεχή "ημερήσια επαφή" με τα νυχτερινά όνειρά του και έχει αποκτήσει μια συνήθεια να τα ερμηνεύει με χρώμα στο χαρτί και στον μουσαμά» έχει πει ο ο ζωγράφος/ σκηνοθέτης. Κυριάκος Κατζουράκης. για τον συνάδελφό του. «Οργανώνει εικόνες, σχήματα και συνθέσεις που θυμίζουν τα αυθόρμητα σχέδια της σπουδαίας ψυχαναλύτριας Marion Milner και πολλές φορές στο χρώμα τα έργα του θυμίζουν την εξπρεσιονιστική ζωγραφική του Soutine, μα πριν απ' όλα η ζωγραφική του αποκαλύπτει την δύναμή του να αλλάζει τον κόσμο ζωγραφίζοντάς τον».

Τα έργα της έκθεσης καλύπτουν την περίοδο από το 2003 μέχρι και το 2019. Η πρώτη μεγάλη έκθεση του Γιάγκου Ανδρεάδη είχε πραγματοποιηθεί το 2003 στην Τεχνόπολη και ακολούθως,το 2006 στο Booze με περίπου εκατό έργα εμπνευσμένα από παραστάσεις τραγωδίας.

Booze, Κολοκοτρώνη 57, Τηλέφωνο, 2114053733

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣΧΕΔΙΟ Β για τον Τάσο Κατιντσάρο

Το ΣΧΕΔΙΟ Β     για τον Τάσο Κατιντσάρο                  

  • Σήμερα , 27 Σεπτεμβρίου, έχασε τη μάχη με τη ζωή ο σύντροφος   Τάσος Κατιντσάρος. Το ΣΧΕΔΙΟ Β αποχαιρετά ένα φίλο και σύντροφο και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του στους αγώνες υπέρ των εργαζομένων.  Αυθεντικός, πάντα στην πρώτη γραμμή στους δρόμους,   από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι την   τελευταία του πνοή.

                         

     Αθήνα     27.9.2018

Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο Β : Για τη δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΣΧΕΔΙΟ Β

Για τη δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

  • Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου   έχει ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατικής συμπεριφοράς. Αντί να ντρέπεται που ξεπουλάει στους δανειστές αεροδρόμια, λιμάνια ακόμη και αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας. Που χωρίς αιδώ βγάζει σε πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία λαϊκών οικογενειών. Που αφαιρεί το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Που κλείνει σχολεία και τμήματα, μετακινώντας τους μαθητές σαν εμπόρευμα. Που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση με το ν. Κατρούγκαλου και μετατρέπει τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας. Που περικόπτει ακόμη και τις συντάξεις χηρείας. Που ελπίζει να λύσει το συνταξιοδοτικό με τη γρήγορη «απόσυρση»   των συνταξιούχων,   τολμάει να στοχοποιεί και να διώκει τον Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, γιατί αγωνίζεται ενάντια στους πλειστηριασμούς, υπερασπιζόμενος τη λαϊκή κατοικία, και καταγγέλλει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  • Το ΣΧΕΔΙΟ Β καταγγέλλει την αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, που σκοπό έχει να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση, για να υπηρετεί με ασύλληπτη δουλικότητα τους δανειστές της. Στέκεται αλληλέγγυα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που διώκεται με ανυπόστατες και εξωφρενικές κατηγορίες.   Καμία κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση δεν τόλμησε να ξεπουλήσει τη χώρα και να φτάσει   σε τέτοιο αντιδημοκρατικό κατήφορο.

                                                                                  Αθήνα   24.9.2018

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ 1-1-4

Δελτίο τύπου

www.enotita114.gr

ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ 1-1-4

 

Από χθες άνοιξε η σελίδα υπογραφών της Πρωτοβουλίας των 1-1-4.

Μέσω της ιστοσελίδας μπορούν όσες και όσοι θέλουν να προσυπογράψουν το κείμενο της Πρωτοβουλίας «10 σημεία για τη συνεργασία, την κοινή δράση και την ενότητα». Με κεντρικό θέμα «Βάλε κι εσύ την υπογραφή σου!», στην ιστοσελίδα υπάρχει επίσης αναρτημένο το κείμενο και οι πρώτες 114 υπογραφές. Mottoτου κειμένου, με πρόταση του Μανώλη Γλέζου, είναι μια φράση από το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού στις Κορυσχάδες στις 27 Μαίου 1944.

Διαβάστε περισσότερα...

Όχι η μισή, αλλά όλη η καρδιά μας στην Παλαιστίνη, Σχέδιο β

                  Όχι η μισή, αλλά όλη η  καρδιά μας στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση του Σχεδίου Β

  • Το κράτος του ΙΣΡΑΗΛ δολοφόνησε   χθες , 14 Μάη,   60 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 2.500. Ανάμεσα στους νεκρούς και μικρά παιδιά. Οι   Ναζιστικές θηριωδίες εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έγιναν με την ανοχή -στήριξη των ΗΠΑ, με την πλήρη ανοχή της Ε.Ε και πολλών χωρών της Διεθνούς κοινότητας, που κράτησαν ίσες αποστάσεις από το θύτη και θύματα. Ανάμεσά τους και η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ που κράτησε επίσης ίσες αποστάσεις και αρνήθηκε να καταδικάσει την ωμή βία και τις δολοφονίες των Παλαιστινίων από το νεοναζιστικό κράτος του Ισραήλ. Κατάπτυστη είναι η ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά. Η πολιτική ίσων αποστάσεων προσβάλλει τη μνήμη και τη συνείδηση του λαού μας που πάντα ήταν στο πλευρό των λαών – θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και διώξεων.
  • Ο Παλαιστινιακός λαός υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ-   συμμάχου των ΗΠΑ . Και βέβαια κανένα Διεθνές Δικαστήριο δεν ασχολείται με τα εγκλήματα του κράτους του   Ισραήλ που επιβραβεύεται από τον πρόεδρο Τραμπ για την πολιτική γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την μεταφορά της   Αμερικάνικης πρεσβείας στην πόλη της Ιερουσαλήμ.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζουμε την εγκληματική στάση της Διεθνούς   κοινότητας που τηρεί ίσες αποστάσεις και ενισχύει τη Ναζιστική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και τέλος την ανήθικη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα που έχει προσδέσει τη χώρα μας στη συμμαχία με το κράτος - δολοφόνο.  

                                                                                                15.5.2018

                                                                                        

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Χασαπόπουλου «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ»: Σαμαράς, Αλαβάνος, Λοβέρδος

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Χασαπόπουλου «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ»: Σαμαράς, Αλαβάνος, Λοβέρδος

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου τουΝίκου Χασαπόπουλου

Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα (1975-2017)
όπως τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο

τηνΤετάρτη,31 Ιανουαρίου 2018, στις8:30 μ.μ.,
στο
PublicCafé Συντάγματος
(Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος
όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο
Αντώνης Σαμαράς, οΑλέκος Αλαβάνος και οΑνδρέας Λοβέρδος.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος
Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

«Σαράντα τρία χρόνια είμαι στο Βήμα. Μπήκα τον Σεπτέμβριο του 1974 και παραμένω μέχρι και σήμερα, με όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε αυτό το ιστορικό φύλλο. Προσελήφθην ως ρεπόρτερ και θα αποχωρήσω ως ρεπόρτερ. Τα τελευταία χρόνια, που είχα αναλάβει τη στήλη του «ΒΗΜΑτοδότη», στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, είχα συνεχείς παρενοχλήσεις αλλά και μεγάλες επιτυχίες. Τη θεωρούσαν ως τη δημοφιλέστερη στήλη σε όλο τον αθηναϊκό Τύπο, με βάση τις μετρήσεις. Όλοι, κυρίως οι πολιτικοί, θέλανε μια αναφορά του ονόματός τους, έστω και αρνητική, όπως κάποιοι μου έλεγαν. Δούλεψα είκοσι οκτώ χρόνια στην ΕΡΤ: στην αρχή στην ΥΕΝΕΔ, εν συνεχεία στην ΕΡΤ-2 και τέλος στην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, χρόνια καλά και κακά. Σαράντα τρία χρόνια η δημοσιογραφία με έθρεψε και την έθρεψα. Σε αυτό το βιβλίο συγκέντρωσα μερικά αποσπάσματα εμπειριών από αυτά τα χρόνια, μικρά αλλά –πιστεύω– συμβολικά, για μια εποχή που πολλές φορές πίστεψε ότι θα ξεγελάσει τον χρόνο. Μέσα σε αυτά θα βρείτε τις χαρές και τις πίκρες του δημοσιογράφου, αλλά και αγωνίες, πάθη, λάθη. Θα γελάσετε για σοβαρά γεγονότα και θα κλάψετε με τα ευτράπελα. Όλα ήταν δημοσιογραφία. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Διαβάστε περισσότερα...

Το χαλί του Τσίπρα στον Ερντογάν είναι κόκκινο από το αίμα των Τούρκων Δημοκρατών...

Ανακοίνωση του Σχεδίου Β

"Το χαλί του Τσίπρα στον Ερντογάν είναι κόκκινο από το αίμα των Τούρκων Δημοκρατών..."

Πρώτο: Στις 5 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι δίκες ακαδημαϊκών που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού με ερπυστριοφόρα  σε αμάχους κουρδικών κοινοτήτων. Οι εισαγγελείς εισηγούνται ποινές φυλάκισης μέχρι 7,5 χρόνια.  Ανήμερα της άφιξης του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Αθήνα αρχίζει η δίκη του Σ. Ντεμιρτάς, συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών της Τουρκίας εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί πολλαπλές διώξεις από το κράτος. Πραγματικός λόγος: υποστηρίζει τη διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ εθνοτήτων σε μια Τουρκία που η κυριαρχία του κυβερνώντος ΑΚΡ στηρίζεται στην έξαρση του εθνικισμού και του μίσους. Κρατούνται επίσης χιλιάδες μέλη του ίδιου κόμματος, 10 βουλευτές του και 80 εκλεγμένοι δήμαρχοι κουρδικών περιοχών, τη διοίκηση των οποίων  ασκούν διορισμένοι από την κυβέρνηση. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έγραψαν για τις παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων ή διεξήγαγαν δημοσιογραφική έρευνα για την τουρκική παρέμβαση στη Συρία ή για τα σκάνδαλα και τις διώξεις της κυβέρνησης είναι φυλακισμένοι. Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί επίσης. Όπως αριστεροί αγωνιστές και ακτιβιστές κοινωνικών δικαιωμάτων.  Ουδείς γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό διωκόμενων και κρατούμενων. Εικάζεται ότι ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες. Το πανάρχαιο κέντρο του Ντιγιαμπακίρ κατεδαφίζεται, οι κάτοικοι διώχνονται βιαίως. Η ανάπλαση δίνεται σε φιλικούς επιχειρηματίες. Το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Πολλές συνοικίες και χωριά βρίσκονται υπό απαγόρευση κυκλοφορίας με αυστηρούς στρατιωτικούς ελέγχους εισόδου και εξόδου.

Δεύτερο: Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου και τι θα διεκδικήσει η κυβέρνηση (εδώ η υποκρισία περισσεύει!), διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει να πέσει τίποτα κάτω» από τα "εθνικά" επίδικα που συμμερίζονται και τα δύο αυτά κόμματα.

Για τον ελληνικό λαό όμως ένα πράγμα είναι απολύτως καθαρό: η  κυβέρνηση Τσίπρα στον σύντομο βίο της , με δαιμονιώδη ταχύτητα,  έχει αφήσει «να πέσουν πολλά κάτω» στις σχέσεις της με τα επιθετικά, δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία κ.ά.) ιδίως όσον αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, την εσωτερική και εξωτερική βία, την εξαπόλυση πολέμων και την επιθετικότητα, προκειμένου να προωθηθούν συμφέροντα μεγάλων ενεργειακών και κατασκευαστικών ομίλων. Και δεν υπάρχει κανένα δείγμα ότι θα πράξει διαφορετικά στην περίπτωση της Τουρκίας.

Τρίτο: Οι ενέργειες της κυβέρνησης του Σύριζα στον τομέα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων αναλαμβάνονται σ’ ένα νέο πλαίσιο που ορίζεται ιδίως από την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ  και  κυρίαρχων χωρών της ΕΕ, όπως η Γερμανία. Η επιδίωξη   να καλύψει, πιθανώς,  το  κενό που διαφαίνεται και να προβληθεί ως «βασική χώρα»  στα σχέδια των οργανισμών αυτών στην περιοχή συνάδει με μια  ακόμη διαχρονική επιθυμία της ελληνικής κυρίαρχης τάξης: να «αναβαθμιστεί» στον καταμερισμό ισχύος σε μια περιοχή όπου εντείνονται οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί. Η προίκα της είναι τα μνημόνια και η φτώχεια που έχουν επιφέρει στον ελληνικό λαό και στη χώρα.

Αυτό συνεπάγεται ακόμη πιο μειωμένες αντιστάσεις στην  περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε εξοπλισμούς, πολέμους, και βαθύτερη εξάρτηση από ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Τέταρτο: Οι εθνικιστές κραυγάζουν για την επίσκεψη Ερντογάν, το κύριο ζήτημα είναι όμως   ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε το ηθικό ανάστημα,  ούτε την ανεξάρτητη κατεύθυνση στην εξωτερική πολιτική ώστε να επεξεργαστεί και να διεκδικήσει, προς όφελος της ειρήνης, του  ελληνικού και του τουρκικού λαού, την  επίλυση ζητημάτων όπως η επιθετικότητα, το θέμα των προσφύγων, η ενιαία, ανεξάρτητη και χωρίς στρατεύματα κατοχής Κύπρο, η δημοκρατία και η ευημερία των εργαζομένων στις δύο χώρες ή οι διαβόητες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο που ευνοούν τη μετατροπή του σε πεδίο δράσης του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.

Πέμπτο: Η προς όφελος ορισμένων επιχειρήσεων των δύο χωρών συμφωνίες που συζητούνται και προπαγανδίζονται από τον υπουργό των Εξωτερικών δεν μπορούν να αποσπαστούν από το γεγονός ότι επιχειρήσεις της μνημονιακής Ελλάδας μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν με πιο ευνοϊκούς όρους το φθηνό εργατικό κόστος των τουρκικών και να συνεργαστούν μαζί τους στη «μεγάλη αγορά της Τουρκίας» εις βάρος τόσο  των Ελλήνων όσο και των Τούρκων εργαζομένων. 

 Έκτο: Έχοντας  συνεργήσει και με το παραπάνω στην εκπτώχευση του λαού και της ίδιας της της χώρας,  έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε παρία διεθνώς, η κυβέρνηση, με την ενθάρρυνση της μνημονιακής αντιπολίτευσης, στηρίζει και την εξωτερική πολιτική της σε μια Ελλάδα που έχουν διαμορφώσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα «διάσωσης» -- εργασιακά φθηνή, προς πώληση,  υποταγμένη-- και σ' εκείνους τους επιθετικούς διεθνείς οργανισμούς  που όχι μόνο αδιαφορούν για την ειρήνη και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, αλλά στρατιωτικοποιούν την περιοχή, υποθάλπουν συγκρούσεις για τη νέα μοιρασιά ρόλων ανάμεσα σε χώρες, ημικρατικές οντότητες και διάφορους άλλους πληρεξουσίους τους.

Γι’ αυτό και τα πολλά συγχαρητήρια των εκπροσώπων τους προς τον κ. Τσίπρα. Τόσο καλό παιδί…"

Αθήνα 4.12.2017

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040